Ohjaajakonkari ahdistelukohusta MTV:n erikoishaastattelussa: "Toivottavasti sensuuri ei lähde käsistä"

Commando-elokuvasta tunnettu ohjaaja on seurannut syksyn aikana julkisuudessa vellonutta ahdistelukohua. 

Yhdysvaltalaisohjaaja Mark L. Lester, 70, on seurannut mielenkiinnolla julkisuudessa syksyn aikana vellonutta Hollywoodin ahdistelukohua.

– Monet ahdisteluväitteistä ovat varmasti täysin totta. Monet miehet ovat tehneet hulluja asioita ja käyttäytyneet typerästi naisnäyttelijöitä kohtaan alalla jo pitkään. Tämä kohu on reaktio siihen, ohjaaja sanoo.

– Kohu on toisaalta myös outo asia. Jotkut miehistä ovat vain suudelleet naisia ja heitä melkeinpä syytetään raiskauksesta. Sen myötä heidän maineensa on mennyttä ja elämä käytännössä ohi. Eikä ole mitään todisteita. Se on erikoista.

Lesterin mielestä on outoa, että monet ahdistelusyytteistä tulevat esille nyt, kymmeniä vuosia tapahtumien jälkeen.

– Minäkin olen elänyt urani aikana villiä elämää, mutta en ole ikinä tavannut miestä, joka haluaisi masturboida naisten edessä. Miksi ihmeessä näyttelijät eivät ole sännänneet ulos huoneesta? Ilmassa on paljon kysymyksiä.

Seksuaalisesta häirinnästä syytetty tuottaja Harvey Weinsteinin on kerrottu tehneen juuri näin naisnäyttelijöiden edessä.

– On jännittävää nähdä, miten kohu vaikuttaa elokuvateollisuuteen. Ehkä elokuvissa ei enää uskalleta esittää alastomuutta tai väkivaltaa, Mark L. Lester pohtii.

– Olen aina vastustanut sensuuria. Rakastan järkyttäviä ja polemiikkia herättäviä elokuvia. Toivottavasti sensuuri ei lähde käsistä.

---

Night Visions -festivaali jatkuu Helsingissä sunnuntaihin 26. marraskuuta asti. Lisätietoa tapahtumasta täällä.

Katso alla Mark L. Lesterin ohjaaman Commandon traileri alla.

Lue myös:

    Uusimmat