Sisäministeri Ohisalo haluaa kaikki keinot käyttöön koronan testauskapasiteetin nostamiseksi: Kaikki kulut tullaan korvaamaan

Huikeaa edistystä! Ruotsissa koronatestin voi tehdä itse kotona – näin se onnistuu 1:21
Katso video: Ruotsissa koronatestin voi tehdä itse kotona – näin se onnistuu.

Sisäministeri Maria Ohisalo tahtoo "kaikki keinot käyttöön" testauskapasiteetin nostamiseksi. 

– Keväällä puhuttiin 10 000:sta testistä per päivä. Nyt sosiaali- ja terveysministeriö on ilmoittanut, että tätä tullaan nostamaan isosti ja nyt jo hyödynnetään yksityisiä toimijoita. Itse ajattelen niin, että kaikki yksityiset ja kaikki julkiset, kaikki mahdolliset keinot pitää hyödyntää ja käyttää, toteaa sisäministeri Maria Ohisalo.

– Esimerkiksi Helsingissä yksityistä on jo hyödynnetty ja mielestäni se on hyvä suunta. 

"Tässä toivon, että nyt ei ainakaan rahasta jää kiinni se, että sairaanhoitopiireissä nostetaan näitä kapasiteetteja"

Ohisalon mukaan testikapasiteetin massiivinen lisäys ei pitäisi olla rahasta kiinni.

– Hallituksen näkemys on se, että kaikki nämä kulut, joita tästä tulee vaikkapa kunnille tai sairaanhoitopiireille, niin ne tullaan korvaamaan täysimääräisinä. Tässä toivon, että nyt ei ainakaan rahasta jää kiinni se, että sairaanhoitopiireissä nostetaan näitä kapasiteetteja.

Hallitus keskustelee jälleen rajarajoituksista lähipäivinä. 

– Nyt täytyy etsiä kaikki ne parhaat keinot, joilla kohdennetusti torjutaan tätä koronaa. Kun samaan aikaan hallituksen strategia on pitää suomalaista yhteiskuntaa auki niin paljon kuin mahdollista. Testataan enemmän rajoilla, lisää terveystarkastuksia rajoille. Hallitus tulee keskustelemaan tällä viikolla rajarajoituksista laajemminkin ja kaikkia keinoja kokoajan etsitään.

Ministeri vetoaa suomalaisiin matkustamisen välttämiseksi.

– Tautitilanne on pahenemessa eri puolilla maailmaa. Pyydän ja toivon, että suomalaiset tarkastelevat vakavasti sitä, että onko aivan välttämätöntä sitten matkustaa niin paljon kuin nytkin on matkustettu.

Lue myös:

    Uusimmat