Johannes Hösflot Kläbon veli on loukkaantunut – MM-kilpailusta pillastuminen kostautui

Johannes Hösflot Kläbon, 24, pikkuveljen Olan, 19, jalka murtui, kun hän pillastui sunnuntaina veljensä hylkäämisestä Oberstdorfissa käydyssä 50 kilometrin MM-kilpailussa. Tapauksesta kertoo norjalaislehti Dagbladet.

Johannes Hösflot Kläbo tuli perinteisen 50 kilometrin yhteislähtökilpailussa ensimmäisenä maaliin, mutta hänet hylättiin Venäjän protestin jälkeen.

Kläbo osui loppusuoralla Aleksandr Bolshunoviin ohitustilanteen yhteydessä. Tuomaristo tulkitsi Kläbon estäneen Bolshunovia, jolta katkesi rytäkässä sauva.

Bolshunovin edelle meni myös Norjan Emil Iversen, joka kruunattiin maailmanmestariksi. Bolshunoville ojennettiin Kläbon hylkäyksen myötä hopeaa.

Tilannetta tv:stä seurannut Kläbon pikkuveli Ola latasi ärsyyntyneenä potkun sohvan reunaan. Potku oli kuitenkin vähän suunniteltua kovempi, ja Ola mursi jalkansa.

– Lopputulema on tämä, kun sinulla on paljon adrenaliinia kropassasi, Ola Kläbo sanoi.

Dagbladetin ja Adresseavisenin jutuissa Ola Kläbo on kuvattu kepit kädessään.

"Kamala tilanne"

Voi olla, että kaikki kääntyy Kläboilla vielä iloksi ja Johannes saisikin maailmanmestaruudenNorja on nimittäin tehnyt valituksen, ja ratkaisu on nyt kansainvälisen hiihtoliiton FIS:n valituskomission käsissä. Päätöstä vaikeasti tulkittavasta tilanteesta odotetaan perjantaiksi.

– Tilanne on minusta erityinen ja kamala, mutta toivon totta kai parasta mahdollista lopputulemaa, Ola Kläbo kommentoi.

Dagbladet romantisoi, että Ola on yksi niistä, jotka tietävät, miten paljon Kläbo on uhrannut ollakseen optimi-iskussa MM-kisoissa.

– Aika on haastava ja vaikea sekä perheelle että Johannekselle. Erityisesti, kun emme ole nähneet häntä kolmeen kuukauteen, Ola raportoi.

Ola kertoo kuitenkin Johanneksen nauraneen hänen loukkaantumiselleen, kun kaksikko viimeksi jutteli.

Iivo Niskanen paiskoi suksiaan MM-pettymyksen jälkeen – huollosta voimasanoilla ryyditetty purkaus 0:55
50 kilometrin MM-päätöskilpailusta ei draamaa puuttunut: Iivo Niskanen paiskoi suksiaan MM-pettymyksen jälkeen – huoltomiehestä voimasanoilla ryyditetty purkaus.

Lue myös:

    Uusimmat