Odotettu jääurheilun monitoimihalli tulossa vihdoin Suomeen – ”Olemme saaneet luotettavan ja kokeneen yhteistyökumppanin”

6:04
Viveca Lindfors voitti tammikuussa pronssia taitoluistelun EM-kisoissa.

Suomeen jo vuosia kaivattu jääurheilun monitoimihallihanke on nytkähtänyt eteenpäin, kertoo Suomen Taitoluisteluliiton tiedote. Myllypuron Jääurheilukeskus Oy on allekirjoittanut aiesopimuksen hallin rakentamisesta YIT:n ja Caverion Suomi Oy:n kanssa.

20 miljoonan euron suuruisen hankkeen pohjana on hallin rakentaminen Itä-Helsingin Myllypuroon. Neuvottelut suunnitteluvarauksesta tontille käynnistyvät Helsingin kaupungin kanssa vuoden 2019 alkupuoliskolla.

Monitoimihalliin suunnitellaan 400 metrin mittaista pikaluistelurataa, 427 metrin juoksurataa, kuntosalia, kahta peilisalia oheisharjoittelua varten sekä tiloja yritysten ja seminaarien hyödyksi. Noin 2000 hengen istumakatsomo mahdollistaisi esimerkiksi pikaluistelun EM- ja MM-kilpailujen järjestämisen Suomessa. 

– Hienoa, että olemme saaneet luotettavan ja hallirakentamisessa kokeneen yhteistyökumppanin. Sopimuksen myötä hanke ottaa isoja askelia eteenpäin, halliyhtiön hallituksen puheenjohtaja Janne Hänninen sanoi Suomen Taitoluisteluliiton tiedotteessa.

Myllypuron Jääurheilukeskus Oy:n omistavat Suomen Luisteluliitto ja Suomen Taitoluisteluliitto ry.

Hallista suunnitellaan harjoittelukeskusta sekä pika- että taitoluistelun tarpeisiin. Halli tuo helpotusta pääkaupunkiseudun jääpulaan, mutta on erityisen merkittävä valtakunnallisella tasolla.

Jäähallihanke kuuluu Suomen Olympiakomitean opetus- ja kulttuuriministeriölle puoltamiin valtakunnallisesti merkittävien liikuntapaikkojen rahoitussuunnitelmaan vuosille 2019-2022.


Lisää aiheesta

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Olemme päivittäneet MTV Oy:n tietosuojakäytännön. Päivityksen yhteydessä Mediahub Oy:n tietosuojakäytäntö on yhdistetty osaksi MTV:n tietosuojakäytäntöjä. Lue lisätietoja tästä.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja