Marigold IceUnity muodostelmaluistelun MM-edustajaksi Venäjän kisan häviöstä huolimatta: "Joukkueeni taistelee aina kun se laitetaan tiukkaan paikkaan"

6:04
Videolla perjantain Tulosruutu.

Marigold IceUnity jäi toiseksi talviuniversiadien muodostelmaluistelukilpailun Venäjän Krasnojarskissa toisen suomalaisjoukkueen Team Uniquen jälkeen, mutta nimettiin silti Suomen toiseksi edustajaksi Helsingissä huhtikuussa käytäviin MM-kisoihin. Suomen toisen MM-paikan oli jo aiemmin varmistanut tämän kauden Suomen mestari Helsinki Rockettes.

Suomen Taitoluisteluliiton kriteerien mukaisesti talviuniversiadien jälkeen kauden korkeimman pistesaaliin hallitsija valitaan MM-kilpailuihin. Marigold IceUnity luisteli kotimaiset kärkipisteet, 229,56, helmikuun alussa kansainvälisessä French Cupissa. Team Unique hävisi MM-edustuksen vain 0,77 pisteellä.

–  Olen joukkueesta todella ylpeä. MM-edustuspaikka ja maailmanmestaruuden puolustaminen on ollut meille tämän kauden ehdoton tavoite, Marigold IceUnityn valmentaja Anu Oksanen sanoi liiton tiedotteessa.

– Olemme koko kauden joutuneet monesti taistelemaan kuten nytkin, kun kävimme tiukkaa taistoa Team Uniquen kanssa MM-edustuksesta. Joukkueeni taistelee aina kun se laitetaan tiukkaan paikkaan ja osoitti täälläkin vahvuutensa.

Team Uniquelle talviuniversiadien voitto jäi hetkellisesti kirvelevän tappion varjoon.

– Teimme niin paljon kuin pystyimme, joka ei tällä kertaa riittänyt MM-paikkaan. Meillä oli kauden aikana monta mahdollisuutta ja aika monta niistä tuhlattiin. Ei tässä nyt auta mikään muu kuin mennä eteenpäin, joukkueen valmentaja Mirjami Penttinen tuumasi.

Marigold IceUnity on luistellut maailmanmestariksi vuosina 2004, 2006, 2008, 2014 ja 2018. Rockettesilla mestaruuksia on kolme, vuosilta 2008, 2010 ja 2011. Team Unique on voittanut maailmanmestaruuden vuonna 2013.

Lisää aiheesta

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Olemme päivittäneet MTV Oy:n tietosuojakäytännön. Päivityksen yhteydessä Mediahub Oy:n tietosuojakäytäntö on yhdistetty osaksi MTV:n tietosuojakäytäntöjä. Lue lisätietoja tästä.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja