Mainos

Obama repäissyt vahvan johdon mielipidemittauksissa

Demokraattien presidenttiehdokas Barack Obama on tuoreen mielipidemittauksen mukaan kasvattanut etumatkaansa republikaanisen puolueen kilpakumppaniinsa John McCainiin.

Newsweek-lehden kyselyssä Obama sai 52 prosentin ja McCain 41 prosentin kannatuksen.

Kuukausi sitten tehdyssä Newsweekin mittauksessa ehdokkaat olivat tasoissa 46 prosentin kannatuksella.

Obama näyttää laajentaneen kannatuspohjaansa talouskriisin kanssa kamppailevassa maassa. Jopa yli 65-vuotiaiden keskuudessa Obama saa nyt suuremman kannatuksen, vaikka tämä ikäryhmä yleensä on turvannut konservatiiveihin.

Kyselyssä 86 prosenttia haastatelluissa kertoi olevansa tyytymättömiä asioiden tilaan Yhdysvalloissa. Tyytyväisiä löytyi vain 10 prosenttia.

Presidentti George W. Bushille hyväksyvän arvosanan mittauksessa antoi 25 prosenttia haastatelluista, mikä on ennätysmäisen alhainen tulos.

"Palin käyttänyt hyväkseen asemaansa"

Yhdysvaltain republikaanien varapresidenttiehdokas Sarah Palin on tuoreen raportin mukaan käyttänyt hyväkseen asemaansa Alaskan kuvernöörinä.

Troopergateksi ristityssä skandaalissa Palinin on väitetty painostaneen viranomaisia erottamaan sisarensa entisen miehen poliisin virasta.

Raportin laatineet Alaskan oikeusviranomaiset löysivät todisteita esitettyihin syytöksiin. Raportissa muun muassa todetaan, että Palin tietoisesti salli tilanteen, jossa useita alaisia painostettiin henkilökohtaisen agendan ajamiseen. Eli hänen lankonsa erottamiseen.

Alun perin Palin myöntyi todistamaan jutussa, mutta tultuaan valituksi varapresidenttiehdokkaaksi hän muutti mieltään. Hän väitti kohuttua tutkimusta puolueelliseksi ja poliittisesti värittyneeksi.

(MTV3-STT-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.