OAJ:n lakimies: Korhosen tapaus herätti koulujen tilanteeseen

Alppilan yläkoulun opettajan Antti Korhosen tapaus nosti kouluissa tapahtuvan häiriköinnin yleiseen keskusteluun. Jälkipuinti jatkuu vielä ja lisäkeskustelulle on tarvetta, arvioi Opetusalan ammattijärjestö OAJ:n johtava lakimies Erkki Mustonen tänään päivällä.

Mustonen kertoo, että OAJ:lle on Korhosen tapauksen myötä tullut yhteydenottoja opettajilta, jotka pohtivat, uskaltaako oppilaiden häiriökäyttäytymiseen kouluissa enää puuttua.

– Että pitääkö aina tilata poliisi paikalle tai vastaavaa. Uskon, että poliisilla ei ole resursseja alkaa hoitaa opettajien puolesta sitä järjestyksen pitoa siellä. Kyllä tällaisia kysymyksiä on herännyt opettajakunnassa, Mustonen sanoo.

– Tietenkin vakavammat jutut pitää koulussakin hoitaa poliisin toimesta, hän lisää.

Mustosen mielestä lakiin kirjattuja sääntöjä pitää voida noudattaa.

– On tullut varsin selväksi se, että opettajilla on lakiin kirjoitettu oikeus käyttää välttämättömiä voimakeinoja tietyissä tilanteissa. Kyllä me lähdemme siitä, että kun näin on kirjattu, niin silloin on myös tarkoitettu sitä, että se voidaan toteuttaa ilman, että tarvitsee pelätä työpaikkansa puolesta.

Mustosen mielestä on hyvä, että Korhosen tapauksen myötä on tullut esille, että kouluissa on paljon häiriö- ja uhkatilanteita.

– Ei siellä eletä kuin herran kukkarossa. Käytännön tilanteita tulee aika useastikin. Ja opettajien pitää pystyä toimimaan. Ei tarvitse olla solvausten ja kunnianloukkausten kohteena.

(MTV3)

Lue myös:

    Uusimmat