NYT: Venäjällä uusi häijy taktiikka miinakenttien suojelemiseksi

Ukraina kertoo vapauttaneensa merkittävän asutuskeskuksen kaakossa 0:57
Katso videolta: Näin Ukrainan joukot suorittivat vaarallisen tehtävänsä.

Ukrainan mukaan venäläisjoukot käyttävät uusia taktiikoita tehdäkseen miinakentistä entistäkin tappavampia.

Venäläisjoukot pyrkivät hidastamaan ukrainalaisjoukkojen etenemistä levittämällä palavaa ainetta miinakentälle ja sytyttämällä sen tuleen lennokista pudotetuilla kranaateilla, kun ukrainalaisjoukot raivaavat miinoja, kirjoittaa The New York Times.

Lehden mukaan ukrainalaisjoukot ovat onnistuneet etenemään joillain alueilla miinoja raivaamalla. Ukrainaa on auttanut etenemisessä myös sadat noin kymmenen sotilaan ryhmät, jotka ovat tehneet hyökkäyksiä venäläisten juoksuhautoihin ja puolustusasemiin.

Lehden mukaan tämän kaltaisia hyökkäyksiä on tehty päivittäin jo viikkojen ajan ja menestystä mitataan kilometrien sijasta metreissä. Ukrainan mukaan hyökkäykset ovat aiheuttaneet kuormittuneille venäläisjoukoille yhä suurempia ongelmia.

Ukrainan kuukausia kestäneen vastahyökkäyksen tavoitteena on pyrkiä murtamaan venäläisten raskaasti linnoitetut puolustuslinjat ja päästä etenemään lisää.

Ukrainalaiskenraalin mukaan Ukrainan joukot ovat murtaneet Venäjän pääpuolustuslinjan Zaporizhzhjan alueella.

Ukrainan joukot joutuivat viikkojen ajan puhdistamaan puolustuslinjan edessä olevaa miinakenttää, jotta joukot pääsivät hyökkäämään linjaa vastaan.

Ukraina on pyrkinyt etenemään pohjois-eteläsuunnassa kohti Asovanmerta etsiessään kohtaa, josta se voisi murtautua läpi ja katkaista maasillan Venäjän ja Venäjän miehittämän Krimin välillä, lehti kirjoittaa.

Lännessä ukrainalaisjoukot ovat ponnistelleet Melitopoliin johtavalla tiellä. Maanantaina Ukraina vahvisti vallanneensa strategisesti tärkeäksi kuvaillun Robotynen kylän Länsi-Zaporizhzhjan alueella.

Perjantaina Ukrainan armeija kertoi edenneensä kolme ja puoli kilometriä Robotynen ulkopuolelle ja Valkoisen talon kansallisen turvallisuusneuvoston tiedottaja John Kirby sanoi Ukrainan edistyneen "merkittävästi" 72 tunnin aikana.

Ukrainalaiset antoivat lehden toimittajien vierailla ukrainalaissotilaiden luona useaan otteeseen kahden viikon ajan elokuussa.

Viime päivinä tehdyissä yli kymmenessä haastattelussa taisteluihin osallistuneet joukot ilmaisivat suurta luottamusta siihen, että he pystyvät murtamaan venäläisten puolustuslinjat.

Lue myös:

    Uusimmat