Nyt tiedät sitten tämänkin: Moottoroiduilla käymälöillä on omat nopeusennätyksensä

0:31

Ennätystehtailu moottoroiduilla käymälöillä on hajanaista tarkkojen ennätyskriteerien vuoksi.

Pääkuvan video

Legon Bugatti-sarjastakin voisi varmaan yrittää rakentaa moottoroidun käymälän

Jostain syystä maailmassa on ihmisiä, jotka kokevat tarvetta ajaa kilpaa käymälöillä. Kieltämättä tässä harrastuksessa on aimo ripaus vessahuumoria, mutta käymälän muotoisiksi rakennetuilla ajoneuvoilla tehty ensimmäinen nopeusennätys ei ollut täysin naurettava: 42 mailia tunnissa eli lähemmäs 68 kilometriä tunnissa.

Ensimmäisestä ennätyksestä vastasi Edd China vuonna 2011 rakentamallaan ”Bog Standard” -ajoneuvolla.

Putkimies Colin Furze taas on rakentanut käymälän, jossa on 140 kuution moottoripyörän moottorin lisäksi muun muassa huuhtova vessanpytty, vessapaperin pidike ja sanomalehtiä. Vaihdekeppi on naamioitu miljööseen sopivaksi vessaharjaksi.

Furzen moottorivessa saavutti 52,25 mailin tuntinopeuden eli noin 84 kilometrin tuntinopeuden vuonna 2013.

Kanadalainen stunttikuljettaja Jolene Van Vugt oli saavuttanut vuonna 2012 omalla käymälällään 46 mailin tuntinopeuden eli noin 74 kilometrin tuntinopeuden. Hänen ennätystään ei kuitenkaan kirjattu Guinnesin ennätysten kirjaan, sillä Van Vugt ei ollut tehnyt kahta ennätysyritystä ja laskenut niiden keskiarvoa, joka on vaatimus virallisen ennätyksen kirjaamiselle.

Van Vugtin tavoin myös Paul Sender on tehnyt kirjaamatta jääneen ennätysyrityksen omalla Boeingin turbiinilla varustetulla moottorivessallaan. Senderin ajoneuvon epävirallinen ennätys on 79 mailia tunnissa eli noin 113 kilometriä tunnissa.


Lähde: Jalopnik

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja