Mainos

Nyt se vihdoin tapahtuu: Kylmien säiden putki katkeaa – "Tragikoomista, kun koko kesä tätä odotettiin"

Koko kesän jatkunut tavanomaista viileämpien säiden kausi näyttäisi katkeavan. Venäjällä viikonloppuna vahvistuva korkeapaine tuo Suomeen lämpöisiä poutasäitä ainakin viikon edestä, kertoo MTV:n meteorologi Markus Mäntykannas.

– Vaikuttaa siltä, että huhtikuusta jatkunut kylmä putki alkaa nyt vihdoin päättyä, Mäntykannas toteaa.

Kulunut kesä on ollut tilastojen valossa kolea. Hellepäivät ovat olleet harvassa ja lämpötilat ovat pysytelleet tavanomaista viileämpinä huhtikuusta saakka. Sitä pidempi keskimääräistä koleamman sään kausi koettiin viimeksi 30 vuotta sitten.

Helteitä ei ole luvassa edelleenkään, mutta ensi viikolla osassa maata voidaan lähennellä jopa 20 astetta. Koko maassa lämpötilat nousevat 15 asteen paikkeille.

Sateiden puolesta luvassa on vain yksittäisiä kuuroja.

– Se on sinänsä vähän tragikoomista, kun koko kesä tällaista korkeapainetta odoteltiin. Kun se nyt vihdoin saapuu, aurinko ei enää jaksa nostaa lämpötiloja hellelukemiin, Mäntykannas sanoo.

Euroopan keskipitkien sääennusteiden keskuksen (ECMWF) tekemän kuukausiennusteen perusteella kuivat ja melko lämpimät poutasäät jatkuvat Venäjälle asettuvan korkeapaineen ansiosta ainakin seuraavien kahden viikon ajan. Myös syyskuun loppu näyttää alustavissa ennusteissa pari astetta keskiarvoa lämpimämmältä.

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.