Mainos

Nyt se tapahtui: Trump johtaa gallupeja ensimmäistä kertaa

Yhdysvaltalaisen televisioaseman CNN:n gallupin mukaan republikaanien presidenttiehdokas Donald Trump johtaa nyt gallup-kyselyjä. Trumpin kannatus on 44 prosenttia Hillary Clintonin 39 prosenttia vastaan, silloin kun kyselyssä oli mukana kaksi muutakin ehdokasta. 

Kun vastakkain olivat vain Trump ja Clinton, oli Trumpin kannatus 48 prosenttia ja Clintonin 45. 

Käänne tapahtui pian republikaanien puoluekokouksen jälkeen. Trumpin kannatus nousi kuusi prosenttiyksikköä.

CNN:n mukaan vastaavaa kannatuksen lujaa nousua puoluekokouksien jälkeen ei olla nähty sitten vuoden 2000. Tuolloin vastakkain olivat Al Gore ja George W. Bush, jotka molemmat kasvattivat kannatustaan kahdeksan prosenttiyksikköä puoluekokouksien jälkeen. 

Trumpin tulos on CNN:n teettämien gallupien paras sitten syyskuun 2015. Trump uusia kannattajia eniten niiden joukosta, jotka eivät ole poliittisesti kallellaan mihinkään puolueeseen.

Näistä itsenäisistä äänestäjistä 43 prosenttia sanoi republikaanien Clevelandin puoluekokouksen jälkeen, että he voisivat tukea Trumpia.

Gallup jakautuu koulutukseen mukaan

Gallup-tulokset mukailevat myös yhdysvaltalaisten koulutustaustaa. Yliopistotutkinnon suorittaneiden valkoisten äänestäjien keskuudessa Clinton vankensi asemiaan entisestään republikaanien puoluekokouksen jälkeen.

Heidän joukossaan Clinton on nyt 44–39 -johdossa Trumpiin verrattuna.

Sen sijaan Trump kasvatti kaulaa Clintoniin niiden valkoisten äänestäjien joukossa, joilla ei ole yliopistotutkintoa. Heistä jo 62 prosenttia äänestäisi Trumpia, kun ainoastaan 23 prosenttia seisoo Clintonin takana. 

Hillary Clintonin näytönpaikka on torstaina, jolloin hän ottaa muodollisesti vastaan demokraattien presidenttiehdokkuuden Philadelphiassa alkavassa demokraattien puoluekokouksessa.

CNN:n gallup-tutkimuksessa haastateltiin 1001 äänioikeutettua.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.