Nyt se on virallista: Yhdysvallat vahvisti vetäytymisensä WHO:sta

Yhdysvaltain presidentti Donald Trump on päättänyt pysäyttää rahoituksen Maailman terveysjärjestö WHO:lle – kirjeenvaihtaja Mari Karppinen kertoo, kuinka Yhdysvalloissa ollaan suhtauduttu asiaan 2:46
Näin kirjeenvaihtajamme Mari Karppinen kommentoi huhtikuussa presidentti Donald Trumpin päätöstä lopettaa WHO:n rahoituksen

Yhdysvallat on virallisesti vahvistanut YK:lle vetäytyvänsä Maailman terveysjärjestöstä WHO:sta, kertoo muun muassa demokraatteja edustava senaattori Bob MenendezTwitterissä.

Ulkoministeriön tiedottajan mukaan Yhdysvallat on ilmoittanut YK:n pääsihteerille Antonio Guterresille, että Yhdysvallat lähtee WHO:sta 6. heinäkuuta 2021. Yhdysvallat on WHO:n suurin rahoittaja.

Guterresin tiedottaja Stephane Dujarric vahvisti Yhdysvaltain jättäneen vetäytymistä koskevan ilmoituksen.

Trump: WHO on Kiinan talutusnuorassa

Presidentti Donald Trump on syyttänyt WHO:ta liian läheisistä suhteista Kiinan. Trumpin mukaan WHO on Kiinan talutusnuorassa eikä ole tehnyt tarpeeksi koronaviruspandemian ehkäisemiseksi.

Joidenkin arvostelijoiden mielestä Trump pyrkii WHO:n arvostelulla kääntämään huomion pois siitä, miten hän on hoitanut pandemiaa Yhdysvalloissa.

Yhdysvalloissa molempien puolueiden lainsäätäjät ovat pitkään viitanneet WHO:n ongelmiin, mutta monet heistä ovat myös tuominneet Trumpin päätöksen vetäytyä järjestöstä maailmanlaajuisen pandemian aikana, kertoo CNN.

Lue myös:

    Uusimmat