Mainos

Nyt se on myös virallista – suomalainen joulupukkiperinne sai virallisen aseman

Suomalainen joulupukkiperinne on hyväksytty YK:n kasvatus-, tiede- ja kulttuurijärjestön Unescon alaiseen ja Museoviraston ylläpitämään Elävän perinteen kansalliseen luetteloon ja saannut siten virallinen aseman.

Suomalaisessa joulupukkiperinteessä on olennaista, että Joulupukki tulee Lapin Korvatunturilta, missä Joulupukki asustelee porojen ja tonttujen kanssa. Myös kiltteyden korostaminen ja hyvä mieli liitetään vahvasti suomalaiseen joulupukkiperinteeseen.

– Suomalainen Joulupukki ja siihen liittyvät perheiden perinteet ovat meille suomalaisille niin läheisiä ja tuttuja, ettei niitä aina edes mielletä kuuluvaksi kansalliseen kulttuuriperintöön. Se on niin arvokasta ja hienoa, että voisimme hyvin viedä sitä paljon laajemmin ulkomaille. Kiltteydelle, toisten auttamiselle ja hyvälle mielelle on aina kysyntää, Joulupukkisäätiön asiamies Jari Ahjoharju sanoo.

Joulupukkia on käytetty jo nyt paljon Suomen matkailumarkkinoinnissa. Sen ympärillä nähdään kuitenkin paljon potenttiaalia.

– Joulupukki ja hahmon tarina hyväntahdon lähettiläänä herättää valtavaa kiinnostusta ja lapsenomaista riemastusta ympäri maailman. Joulupukki on yksi tärkeimmistä elementeistä Suomen matkailumarkkinoinnissa ja on ensiarvoisen tärkeää, että Joulupukkiin liitettävät myönteiset mielikuvat assosioituvat nimenomaan Suomeen, Visit Finlandin markkinointijohtaja Heli Jimenez Finprolta toivoo.

0:20

Lisää aiheesta
  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja