Nyt se on alkanut! Mersun uutuusmaasturin tuotanto käynnistyi Uudessakaupungissa

Valmet Automotive on käynnistänyt tänään Mercedes-Benz GLC -katumaasturin sarjatuotannon Uudenkaupungin autotehtaalla.

Sarjatuotannon alkua juhlistettiin Uudessakaupungissa median ja yhteistyöyritysten edustajille järjestetyssä kutsuvierastilaisuudessa. Tilaisuuteen osallistui myös edustajia Daimler AG:n johdosta sekä elinkeinoministeri Mika Lintilä.

Tilaisuuden 140 kutsuvierasta tutustuivat auton tuotantoprosessiin ja siihen kuuluvaan Suomen suurimpaan robottihitsaamoon, joka esiteltiin nyt ensimmäistä kertaa. Ohjelma sisälsi Suomessa valmistetun auton symbolisen luovutuksen tuotannolta asiakkaalle. Luovuttajana oli Valmet Automotiven autonrakentaja Elina Anttila ja vastaanottajana Mercedes-Benz Cars -yksikön S-, E- ja C-sarjojen tuotannosta vastaava johtaja Andreas Kellermann.

Puheissa painotettiin Valmet Automotiven ja Daimler AG:n menestyksekästä yhteistyötä sekä GLC-projektin nopeaa ja laadukasta toteutusta.

– GLC on Valmet Automotiven historian vaativin projekti, ja kiitän Daimleria heidän luottamuksestaan sekä yrityksemme henkilöstöä heidän panoksestaan projektin toteuttamiseksi. Henkilöstömme osaamisen ansiosta meillä on syytä uskoa, että yhteistyömme Daimler AG:n kanssa tulee jatkumaan vielä pitkään, totesi Valmet Automotiven toimitusjohtaja Ilpo Korhonen.

Mittavien tuotantoon tehtyjen investointien lisäksi Valmet Automotive rekrytoi tämän vuoden aikana kaikkiaan yli 1 000 autonrakentajaa GLC-tuotannon tarpeisiin. Parhaillaan on käynnissä rekrytointikampanja, jolla haetaan Uudenkaupungin autotehtaalle 500 autonrakentajaa.

Lähde: Valmet Automotive

***

Audilta viimein haastaja Mersulle ja Bemarille 0:45


Lue myös:

    Uusimmat