Nyt saa tuoretta parsaa!
Parsa ei liikoja esittelyjä kaipaa, sen verran tuttua se alkaa täällä Euroopan pohjoislaidallakin olla. Kaupoissa on tarjolla valkoista, vihreää ja jopa hennosti violetin sävyistä parsaa, jotka kaikki sopivat nautittaviksi klassisesti Hollandaise- kastikkeen kera, salaatissa, pastan joukossa tai yksinkertaisesti voisulan ja sitruunamehun siivittämänä.
Keitettyä parsaa Hollandaise (4 annosta)
- 2 punttia tuoretta parsaa
- 3-4 dl vettä
- 100 g voita
- suolaa ja valkopippuria
- tuoretta timjamia
- valkosipulia
- 2 rkl oliiviöljyä
- Hollandaise- kastike:
- 5 keltuaista
- 1 sitruunan mehu
- 0,5 dl parsojen keitinlientä
- suolaa ja valkopippuria
- 200 g voita sulatettuna
- 1 dl kermaa
Kuori parsat nupusta tyveen päin ja leikkaa tyvestä pois sentin parin mittainen pala. Kuullota parsoja hetki oliiviöljyssä laakeassa kattilassa ja lisää sitten muut aineet. Keitä parsoja niin että niissä on vielä purutuntuma jäljellä. Parsa on sopivaa kun veitsen kärki uppoaa varteen.
Valmista kastike. Sekoita kaikki muut aineet paitsi voi sekaisin kulhossa. Laita kulho vesihauteeseen ja kypsennä kastike koko ajan sekoittaen. Seos on kypsää kun se on emulsiomaista. Nosta kulho vesihauteesta ja vatkaa joukkoon sulatettu tai pehmeä voi. Viimeistele kastike löysäksi vaahdoksi vatkatulla kermalla. Tarkista maku. Tarjoile keitetyn parsan kera.
Parsa-punasikurisalaatti (4 annosta)
- 15 vihreää parsaa
- 10 pientä kiinteää perunaa (varhaisperuna)
- 4-5 kerää punasikuria
- tuoreita vihreitä papuja
- tuoreita valkoisia papuja
Keitä kuoritut parsat suolalla ja ripauksella sokeria maustetussa vedessä melkein kypsiksi. Nosta jääveteen, jotta vihreä väri väri ja maku säilyvät. Leikkaa parsat kolmeen osaan ja viipaloi kylmät, keitetyt perunat. Poista punasikureista kannat ja sekoita kulhossa kaikki aineet keskenään basilikaöljyn kanssa.
Parsaa ja penneä carbonara (4 annosta)
- 1 nippu vihreää parsaa (talviaikaan myös tölkkiparsat käyvät)
- 3 kananmunaa
- 1 dl kermaa
- suolaa
- mustapippuria
- parmesanjuustoa
- 400 g pennepastaa
Kuori parsat ja keitä kypsiksi suolavedessä n. 10 minuuttia. Nosta parsat pois vedestä ja laita pasta kiehumaan parsan keitinveteen. Vatkaa munat rikki ja lisää kerma. Pilko parsat pieniksi palasiksi (jos käytät tölkkiparsaa jätä palat isommiksi). Kun pasta on kypsää valuta vesi pois. Laita pasta takaisin kattilaan ja kaada muna-kerma päälle. Sekoita. Lisää parsa kattilaan varovasti. Rouhi mustapippuria päälle ja viimeistele annokset parmesanilla.
Ruokala
Uusimmat
-
18:00
Presidentti Sauli Niinistö SVT:lle: "Sanoin Putinille, että pommitatte lapsia" – Venäjän presidentti vastasi hiljaisuudella
-
17:56
Slovakialla suurta epäonnea – TPS:stä tuttu huippulahjakkuus ohjasi kiekon omiin
-
17:55
Autoalan megariesasta on ollut arvaamatonta iloa yhdelle valmistajalle: "Niukkuus lisännyt haluttavuutta"
-
17:52
Turkki vaati Ruotsia ja Suomea luovuttamaan terroriepäiltyjä – Pekka Haavisto MTV Uutisille: Kyse ei tuoreista vaatimuksista, vaan ehkä Timo Soinille annetusta listasta
-
17:47
Sikailua MM-kisoissa – ulosajosta iso käänne Norjan ja Latvian kohtaamisessa
-
17:46
Näin MTV seuraa uutta historiallista Nato-päivää suorassa lähetyksessä – Suomen eduskunnassa keskustelu jatkuu yöhön, asiantuntija pui Turkin reaktioita
-
17:45
Harri Pesonen uskoo Leijonien joutuvan kovaan puolustustestiin USA:ta vastaan: "Eiköhän se illalla tärähdä"
-
17:36
Kädenvääntäjä kuoli kilpailuissa Seinäjoella
-
17:35
Lance Armstrong hehkutti Valtteri Bottaksen pyöräilytaitoja – oluttuopin äärellä jenkkilegenda vasta ällistyikin suomalaisesta
-
17:26
Kauden avausrallin voittanut Sebastien Loeb povaa itselleen haasteita – "Se ei ole paras lähtöpaikka"
-
17:12
Poliisi epäilee Helsingin Ylä-Malmin paloa tahallaan sytytetyksi – tutkitaan tuhotyönä ja murhan yrityksinä
-
17:09
Muut pohjoismaat lupaavat auttaa Ruotsia ja Suomea, jos maihin hyökätään Nato-hakemuksen aikana
-
17:05
Euroviisuvoittaja Kalush Orchestra julkaisi kappaleestaan pysäyttävän musiikkivideon
-
16:57
Kymmenen uutiset tänään kahdessa erässä – televisiossa kello 21.45 ja mtv-palvelussa kello 22
-
16:56
Otto on papukaija, joka puhuu sujuvaa Turun murretta – nämä sanat vetivät omistaja-Lailan sanattomaksi: "Tulee melkein itku"
-
16:54
Suomi hakee MM-kisoja myös ensi vuodelle – esteenä kaksi jääkiekkokääpiötä
-
16:50
Miro Heiskasen tulo Leijoniin asettaa Jukka Jalosen kinkkiseen tilanteeseen – Petri Kontiolalla ei vastausta: "Mielenkiinnolla odotan"
-
16:46
Pekka Pouta: Edessä dramaattinen sääviikko – Lappiin hyytävä lumipyry, etelään lähes 20-asteinen keskiviikko, viikonloppua uhkaa "kinkkinen juttu"
-
16:44
Ruotsi hakee Nato-jäsenyyttä, yhtä aikaa Suomen kanssa – pääministeri Andersson ei aio soittaa Putinille
-
16:43
Oletko ihmetellyt, miksi Leijonien MM-kotikisapelit alkavat niin myöhään? Taustalla on kaksi selittävää tekijää
-
Lataa lisää