Parsa ei liikoja esittelyjä kaipaa, sen verran tuttua se alkaa täällä Euroopan pohjoislaidallakin olla. Kaupoissa on tarjolla valkoista, vihreää ja jopa hennosti violetin sävyistä parsaa, jotka kaikki sopivat nautittaviksi klassisesti Hollandaise- kastikkeen kera, salaatissa, pastan joukossa tai yksinkertaisesti voisulan ja sitruunamehun siivittämänä.
Keitettyä parsaa Hollandaise (4 annosta)
- 2 punttia tuoretta parsaa
 - 3-4 dl vettä
 - 100 g voita
 - suolaa ja valkopippuria
 - tuoretta timjamia
 - valkosipulia
 - 2 rkl oliiviöljyä
 - Hollandaise- kastike:
 - 5 keltuaista
 - 1 sitruunan mehu
 - 0,5 dl parsojen keitinlientä
 - suolaa ja valkopippuria
 - 200 g voita sulatettuna
 - 1 dl kermaa
 
Kuori parsat nupusta tyveen päin ja leikkaa tyvestä pois sentin parin mittainen pala. Kuullota parsoja hetki oliiviöljyssä laakeassa kattilassa ja lisää sitten muut aineet. Keitä parsoja niin että niissä on vielä purutuntuma jäljellä. Parsa on sopivaa kun veitsen kärki uppoaa varteen.
Valmista kastike. Sekoita kaikki muut aineet paitsi voi sekaisin kulhossa. Laita kulho vesihauteeseen ja kypsennä kastike koko ajan sekoittaen. Seos on kypsää kun se on emulsiomaista. Nosta kulho vesihauteesta ja vatkaa joukkoon sulatettu tai pehmeä voi. Viimeistele kastike löysäksi vaahdoksi vatkatulla kermalla. Tarkista maku. Tarjoile keitetyn parsan kera.