Nyt putosi pahaenteinen nostalgiavideo MM-rallista – "Lisää tätä ensi viikolla?"

Kalle Rovanperän auto juuttui hiekkaan – perjantain kooste Safari-rallista 1:48
Safari-ralli tarjosi draamaa myös vuonna 2021: Kalle Rovanperä juuttui hiekkaan, muiden renkaat kovilla.

Rallin MM-sarjassa ajetaan ensi viikolla potentiaalisesti yksi kauden rankimmista kisoista, kun kuljettajat kääntävät rattia Keniassa, legendaarisessa Safari-rallissa. Kilpailun uusi paikka kalenterissa voi tuoda eteen hurjat olosuhteet. 

MAINOS

MM-ralli yksinoikeudella
MTV Katsomossa!

Portugalin MM-ralli 9.-12.5.

Kaikki suorat ajolähetykset MTV Maxilla ja MTV Katsomossa kaudella 2024.

Safaria on ajettu viime vuodet kesäkuun lopussa, mikä on taannut pääosin kuivat olosuhteet. Nyt kilpaillaan puolestaan maaliskuun lopussa, mikä on sadekausiaikaa Keniassa. Kovimmat sateet, nimeltään masika, ulottuvat maaliskuun puolivälistä toukokuulle. 

Osittain tätäkin ennakoiden rallin MM-sarja jakoi maanantaina sosiaalisessa mediassa videon (alla), jossa ranskalaislegenda Francois Delecour kaasuttelee erittäin haastavissa olosuhteissa Safarissa kaudella 2001. 

– Näemmekö lisää tätä ensi viikolla? WRC kysyi julkaisussaan. 

Tuolloin kisa ajettiin kuitenkin heinäkuussa, ja voittoon ylsi Mitsubishin Tommi Mäkinen.

Ensi viikon kilpailussa on mukavasti myös suomalaispanosta, kun osa-aikakuskit Esapekka Lappi (Hyundai) ja Kalle Rovanperä (Toyota) pukevat ajohaalarit päälle. Lappi voitti edellisen MM-rallin Ruotsissa. 

Rovanperä oli ykkönen Keniassa vuonna 2022. Viime kaudella hän kävi siellä voitosta hurjan taistelun tallitoverinsa Sébastien Ogierin kanssa, mutta taipui. Kaksikon välillä räiskyi (linkki alla). 

Safari-ralli käynnistyy torstaina 28. maaliskuuta. MTV Urheilu seuraa tapahtumia tiiviisti. 

Lue myös:

    MM-rallivideot

    Uusimmat