Mainos

Nyt puhuu Räikkösen kiristämisestä syytetyn naisen asianajaja: "Yrittävät esittää hänet huonossa valossa, rahanahneena"

0:54

F1-kuljettaja Kimi Räikköseen liitetyn kanadalaisnaisen asianajaja Jamie Benizri Legal Logik -lakitoimistosta sanoo MTV Uutisille, että hänen asiakkaansa kiistää kiristyssyytökset.

Nainen on kertonut Räikkösen ahdistelleen häntä Montrealin F1-osakilpailun jatkoilla joko vuonna 2015 tai 2016. Tapaus tuli tällä viikolla julkisuuteen, kun Räikkösen uutisoitiin tehneen rikosilmoituksen häneen kohdistuneesta kiristyksestä. 

Räikköstä kourimisesta syyttävä nainen on esiintynyt rohkeilla videoilla, josta yhtä voi katsoa yltä.

"Rahasta ei ehditty edes puhua"

Benizri kertoo puhelimitse MTV Uutisille, että 29-vuotias nainen on erittäin järkyttynyt kiristyssyytöksistä. Räikkösen lakimiestiimi on kuvannut naisen kiristämää rahasummaa "erittäin korkeaksi".

Benizrin mukaan rahasta ei kuitenkaan oltu ehditty missään vaiheessa edes konkreettisesti puhua.

– Emme päässeet neuvotteluissa niin pitkälle. Me olimme avoimia kaikille vaihtoehdoille, ja aikeemme tulkittiin täysin väärin.

"Halusi vain päästä tapahtumista yli"

Aluksi keskustelut Räikkösen edustajien kanssa sujuivat Benizrin mukaan ystävällisesti ja lupaavasti, kunnes naisesta tehtiin yllättäen rikosilmoitus.

– Mitään uhkauksia ei missään vaiheessa ollut. Mielestäni he hätiköivät ja yrittävät nyt esittää hänet huonossa valossa ihmisenä, joka on rahanahne. Se ei voisi olla kauempana totuudesta.

Nainen halusi Benizrin mukaan vain päästä muutaman vuoden takaisista tapahtumista yli.

– Hän halusi saada asialle päätöksen. Tapaus on kuormittanut häntä pitkään, ja nyt hän oli henkisesti valmis käsittelemään sitä. Uskon, että myös viimeaikainen #metoo-liikehdintä vaikutti siihen, miksi hän otti asian esiin nyt.

"Ei halunnut asian päätyvän julkisuuteen"

Benizrin mukaan nainen ei olisi halunnut, että tapaus päätyy julkisuuteen. Hän sanoo, että nainen tahtoi kohdata Räikkösen edustajat yksityisesti.

– Hän toivoi, että tämä olisi hoidettu luottamuksellisesti. Hän ei halunnut pilata Räikkösen mainetta tai vaikuttaa tämän perhesuhteisiin. Ja onhan asiakkaallani myös oma perheensä ja uransa, joita hän ajattelee.

Nainen on kuitenkin kirjoittanut tapauksesta blogiinsa lokakuussa 2016. Hän ei tosin ole nimennyt Räikköstä ahdistelijaksi.

"En ollut myytävänä"

Blogia Benizri ei kommentoi. Eilen nainen piti tiedotustilaisuuden, jonka paikallinen tv-kanava on julkaissut.

TVA Nouvelles nimeää naisen Cassandra Talula Dias-Greizisiksi.

Dias-Greiz totesi tilaisuudessa, ettei hänen kokemaansa voi korvata rahalla.

– Miten ihmisen keholle voi laittaa hinnan? En ollut myytävänä. Vartaloni ei ollut myytävänä. En antanut hänelle suostumustani mihinkään. Hän otti minulta jotain, ja olen yrittänyt rakentaa sitä uudelleen. Ei ole olemassa rahasummaa, jolla hän voisi korjata tekonsa.

Tapaus on nyt poliisin käsiteltävänä, ja Benizrin mukaan tällä hetkellä pyrkimyksenä on pitää huoli siitä, että hänen asiakkaansa saa mahdollisuuden vastata kiristyssyytöksiin.

– Haluamme varmistaa, että hänen versionsa tarinasta tulee kuulluksi. Ainoa tavoitteemme nyt on tehdä yhteistyötä poliisin kanssa.

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja