Nyt puhuu pettynyt Berner: "Olen tottunut, että saan täyslaidallisen päälleni"

2:27

Liikenneministeri Anne Berner (kesk.) kertoo MTV Uutisten haastattelussa olevansa pettynyt ja harmissaan selvityksen keskeyttämisestä.

Berner tiedotti eilen illalla, että ministeriö keskeyttää liikenneselvityksen, jossa autovero olisi poistettu. Hän ei kuitenkaan halua keskeyttää sitä työtä, mitä selvityksen eteen on tehty. 

– Missään tapauksessa ei kannata keskeyttää. Mutta kun otetaan niin keskeinen palikka kuin autovero siitä pois, niin se romuttaisi laskelmat ja vääristäisi laskurit, niin ei ole oikein jatkaa sellaista selvitystä. 

Berner myöntää olevansa harmistunut poliittisesta takaiskusta:

– Olen tottunut siihen, että kun esitän uusia pohdintoja, saan niihin täyslaidallisen päälleni. Tämä ei ollut ensimmäinen kerta, kun näin on käynyt. Nyt täytyy vain nousta ylös ja katsoa, mitä itse voin tehdä paremmin. Miten voin palvella paremmin niissä asioissa, joihin itse uskon ja joiden tiedän olevan Suomen kannalta hyviä.

"Runsaasti viestejä ihmisiltä"

Berner vakuuttaa, että selvityksen tekemiseen käytetyt tunnit eivät ole menneet hukkaan.

– Meillä on vielä tavoitteita, jotka pitää ratkaista: miten puolitamme säästöt, miten kuromme korjausvelan umpeen ja miten investoimme pitkäjänteisesti väyliin.

Pettivätkö hallituskumppanit teidät?

– Se on sitten pääministerin ja hallituskumppaneiden välinen keskustelu. Itse haluaisin katsoa eteenpäin ja rakentaa yhteistyötä. Yhteistyön tulee olla laajempaa, myös oppositiopuolueet tulee ottaa tiiviisti mukaan.

Berner kertoo saaneensa viime yönä runsaasti viestejä ihmisiltä, jotka kannattivat liikenneselvitystä. 

Onko motivaatiota jatkaa liikenneministerinä?

– Olen edelleen innostunut siitä, että pystyn tuomaan liikennepolitiikkaan paljon erilaisia keinoja uudistuksiin. Meidän täytyy aidosti valmistautua tulevaisuuden näkymiin ja mahdollisuuksiin: kuten robottiautot, ne tulevat nopeammin kuin kuvittelemmekaan.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja