Jokerit lähtee Minskiin – kotipelien lipunmyynti vielä aloittamatta: "Jos pelaamme muualla, elämme sen maan sääntöjen mukaan"

1:50
Videolla raportti Valko-Venäjän mielenosoituksista.

Jokerien pitäisi pelata KHL-kauden kotiavaus viikon kuluttua, mutta pelipaikkakunta on vieläkin avoinna. Joukkue välttyy kuitenkin testausten avulla karanteeneista. 

Helsinki, Riika vai Pietari? Vai joku muu? Jokerit joutuu alkukaudella keskittymään täysillä, että "fokus" pysyy kohdallaan kaukalossa. Jääkiekon ulkopuoliset asiat ovat tuoneet sen verran mutkia matkaan. 

Jokerit päätti pitkällisenpohdinnan jälkeen aloittaa kauden torstaina Valko-Venäjän Minskissä epävakaasta poliittisesta tilanteesta huolimatta. Lauantaina ohjelmassa on peli Riiassa Dynamoa vastaan. 

Sen jälkeen pelipaikka onkin avoin. Jokereille on merkitty alustavaan suunnitelmaan kotipeli Neftehimik Nizhnekamskia vastaan 9. syyskuuta. 

Jokerien kotipelipaikkakunnaksi on väläytelty Pietaria, ja MTV Urheilun tietojen mukaan yksi vaihtoehto on Riika. 

Jokerien kotipelien lippuja ei ole vieläkään myynnissä – ja sille on luonnollinen selitys. 

– Emme tiedä vieläkään missä pelaamme kotipelimme. Odotamme päätöksiä, Jokerien viestintäpäällikkö Iiro Keurulainen kertoi MTV Urheilulle. 

Keurulainen sanoi, että Jokereilta on mahdollisesti tulossa jo keskiviikon aikana tietoa kotipelipaikkakunnasta. 

Testaukset avainasemassa

Koronaviruksen aiheuttamat matkustusrajoitukset tuovat oman mausteensa soppaan. Ilman testausta Jokereilla olisi rajaa ylitettäessä 14 päivän karanteeni, mutta se voidaan estää aktiivisella testauksella. 

– Periaaatteessa testejä on viiden päivän välein. Jos pelaamme kotipelit muualla, sitten elämme sen maan sääntöjen mukaan, Keurulainen sanoi.

Jokerien koko joukkue testataan alkuviikosta, mikä mahdollistaa menon Valko-Venäjälle. Minskistä joukkue lentää Riikaan hotelliin, jossa koko joukkue testataan illalla. Jos aamulla saadut tulokset ovat negatiivisia, ovat vuorossa aamuharjoitukset. 

– Joukkue on eristetty hotellissa omaan kerrokseen, Keurulainen taustoitti. 

Lauantain Jokerit tulee Suomeen, jossa matkassa olleet testataan uudelleen. 

– Muilla KHL-joukkueilla on sama tilanne testausten kanssa. Määräys on tullut KHL:n puolelta. 

Lue myös

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja