Sebastian Vettelin tempaus: yli 200 000 euroa tuli – saksalaiselta arvostettava ele

F1-tähti Sebastian Vettel huutokauppasi Turkissa ja Bahrainissa käyttämänsä sateenkaarikypärän ja sai 225 000 euroa, jotka menevät hyvään tarkoitukseen.

Vettel otti sateenkaarikypärällään kantaa monimuotoisuuden puolesta ja rasismia vastaan ja käytti sitä Ferrarilla sekä Turkissa että Bahrainissa. Kypärään oli kirjattu tekstit "no borders, just horizon – only freedom" ja "together as one" eli suomeksi "ei rajoja, vain horisonttia – vain vapautta" ja "yhdessä yhtenä".

– Design on samankaltainen kuin minulla normaalistikin, mutta Saksan lipun sijaan sen valtaa sateenkaari. Ulkopuolella voit nähdä ihmisiä, joiden on tarkoitus alleviivata tärkeintä ihmisoikeutta, että me kaikki olemme tasa-arvoisia ja ansaitsemme tulla kohdelluiksi kunnioittavasti. Nyt tämä voi olla enemmän kuin viesti, tämä voi auttaa ja tuoda rahaa, Vettel sanoi kypärästään Speedweekin mukaan.

Vettel löi kypärän huutokauppaan verkkosivuillaan joulukuun 3. päivä. Aikaa kypärän huutamiseen oli kymmenen päivää, ja lopulta saksalainen sai siitä 225 000 euroa.

Nelinkertainen maailmanmestari käyttää rahat vähäosaisten lapsien hyväksi Afrikassa eri järjestöjen kautta. 

Vettel päätti taipaleensa Ferrarilla tähän kauteen ja ajaa jatkossa Aston Martinilla. Kyseisen tallin nimenä oli vielä päättyneellä kaudella Racing Point.

Lue myös:

    Uusimmat