Nyt loppuu aivastelu: Näillä ruoilla helpotat siitepölyallergiaa

Toukokuu on allergioiden aikaa. Apteekista saatavien allergialääkkeiden lisäksi allergiaoireita voi lievittää myös kotikonstein, syömällä oikeita ruokia.

Näillä raaka-aineilla helpotat allergiaa kotikonstein:

Syötävät antihistamiinit

Kversetiini on flavonoidi joka toimii luonnollisena antihistamiinina, ja auttaa myös tulehduksiin. Kversetiini auttaa lievittämään allergiaoireita, kuten tukkoisuutta ja pöhöttyneisyyttä. Saadaksesi päivittäisen annoksen tätä luonnonlääkettä, pidä huoli että syöt riittävästi omenoita, marjoja, sitrushedelmiä, sipulia ja persiljaa, ja nautit silloin tällöin punaviiniä tai teetä.

Harva tietää myöskään, että puutarhan ärsyttävin rikkaruoho nokkonen on syötävä antihistamiini. Tämä ikivanha lääkekasvi sisältää tulehduksia lievittäviä yhdisteitä, jotka auttavat muun muassa heinänuhan oireisiin kuten aivasteluun ja kutinaan. Kokeile siis nokkosteetä jokakeväisen siitepölyallergian oireisiin.

Omega 3-rasvahapot

Nämä niin keholle kuin mielellekin tärkeät, superterveelliset rasvahapot rauhoittavat myös allergiaoireiden yltymistä ja leviämistä. Sisällytä ruokavalioosi siis runsas annos omega-3 rikkaita ruokia kuten pellavansiemeniä, maapähkinöitä, lohta ja sardiineja taistellaksesi tulehduksia ja allergioiden pahenemista vastaan.

Mausteet flunssalääkkeenä

Vahvat itämaiset mausteet, kuten chili, cayennepippuri, curry, piparjuuri ja wasabi voivat lievittää huomattavasti poskiontelontulehduksen, flunssan ja allergiasta johtuvan tukkoisuuden oireita. Voimakasaromiset mausteet auttavat avaamaan tukkeutuneen nenän, ja lievittämään onteloiden tukkoisuutta laittamalla limat liikkeelle.

Parantavat probiootit

Probiootit vaikuttavat myönteisesti terveyteen tasapainottamalla ruoansulatuskanavan mikrobistoa, ja estävät haitallisten bakteerien asettumista suolistoon. Lisäksi useat probiootit vaikuttavat kehon vastustuskykyyn vahvistamalla immuunisysteemiä. Tutkimukset ovat osoittaneet probioottien voivan ennaltaehkäistä ja hoitaa myös allergioita, etenkin lapsilla.

Probiootteja löytyy esimerkiksi hapanmaitotuotteista, kuten piimästä ja jogurtista, sekä muista hapatetuista elintarvikkeista kuten hapankaalista ja misokeitosta. Nykyisin probiootteja löytyy myös muun muassa eräistä maidoista, juustoista ja mehuista.

(MTV3)

Lue myös:

    Uusimmat