Mainos

NYT: Facebookissa käynnissä suunnitelmallinen vaikuttamiskampanja – epäillään pyrkivän vaikuttamaan Yhdysvaltojen välivaaleihin

Facebook on ilmoittanut havainneeensa suunnitelmallisen poliittisen vaikuttamiskampanjan, jossa on mukana kymmeniä valeprofiileja ja sivuja. Kampanjan epäillään pyrkivän vaikuttamaan Yhdysvalloissa marraskuussa käytäviin välivaaleihin. Asiasta kertoo The New York Times.

Facebook alkoi epäillä vaikuttamiskampajan olemassaoloa selvittäessään vaalivaikuttamista. Tapausta tutkitaan nyt Yhdysvaltain liittovaltion poliisin FBI:n avulla.

Facebook kertoo poistaneensa 32 sivua ja profiilia, joiden epäillään olevan yhteydessä vaikuttamiskampanjaan. Poistetut sivut ja profiilit oli luotu maaliskuun 2017 ja toukokuun 2018 välillä. Sivustoilla ehdittiin julkaista 150 mainosta ennen niiden poistamista. Mainokset on maksettu Yhdysvaltojen ja Kanadan dollareilla.

Poistetuilla sivuilla ja profiileilla on ollut yli 290 000 seuraajaa.

Kampanjaa ei ole kyetty yhdistämään Venäjään, jonka epäillään vaikuttaneen Yhdysvaltojen presidentin vaaleihin vuonna 2016.

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja