Ei pääse Tappara-lupaus leijumaan – ketjukaveri puhuu puutteesta: "Välillä pitää muistuttaa sitä"

Tapparan Petteri Puhakka tarjosi kriittisen noston ketjukaveristaan: "Välillä pitää vähän muistuttaa sitä" 2:08
Petteri Puhakka kertoo, missä Tappara-ketjukaveri Oiva Keskistä pitää muistuttaa, kuten häntä itseäänkin.

Tappara-hyökkääjä Petteri Puhakka tarjosi ketjukaverilleen Oiva Keskiselle kehuja, mutta piti perään huolen, ettei nuorukainen ala leijailemaan.

Jääkiekon SM-liigan sarjakärki Tapparan kolmosketju Petteri Puhakka – Oiva Keskinen – Nicholas Halloran vastasi tiistaina tamperelaisten molemmista osumista 2–1-vierasvoitossa Rauman Lukosta. Puhakka iski toisen erän alkuminuuteilla ottelun ja kautensa avausosuman, ja Keskinen ohjasi luistimellaan videoilta tarkistetun 2–1-voittomaalin kolmannessa erässä.

Puhakka ja Keskinen tehoilivat kumpikin pisteet 1+1, Halloran puolestaan 0+2.

Käytyään peliä läpi Puhakka sai vastata selostaja Jani Alkion haastattelussa kysymykseen ketjun keskushyökkääjä Keskisestä, joka on astunut SM-liigaan komeasti. Columbus Blue Jacketsin tämänvuotinen seitsemännen kierroksen NHL-varaus, 19-vuotias SM-liigan tulokashyökkääjä Keskinen on summannut kahdeksaan liigapeliin 2+3=5 tehopaunaa.

– Taitava kaveri on kyllä kysessä, ymmärtää peliä. Välillä pitää kuitenkin vähän muistuttaa sitä ja samalla vähän itseäkin, että pitäisi välillä kamppaillakin, Puhakka sanoi kehityskohteesta huomauttaen.

Puhakka paljasti myös yllättävän mailaa koskevan yksityiskohdan kauden avausmaalinsa taustalta.

Kuuntele koko haastattelu ylälaidan videolta. Alta näet Puhakan ja Keskisen maalit Lukon rysään.

Tappara tekee 0-1 maalin 1:08
Näin syntyi Petteri Puhakan kauden ensimmäinen maali.

Tapparan 2-1-osumaa tarkisteltiin videolta 3:07
Raumalaisyleisö vihelsi, kun Oiva Keskisen luistimella maalivahdin alueelta ohjaama maali hyväksyttiin videotarkistuksen jälkeen.

Oiva Keskinen on takavuosien huippuhyökkääjä Esa Keskisen veljenpoika.