Tapparan voittomaali vaati videotarkistuksen – tämä tuomio kirvoitti vihellyskonsertin

Tapparan 2-1-osumaa tarkisteltiin videolta 3:07
Katso: Tapparan voittomaali hyväksyttiin Raumalla videotarkistuksen jälkeen.

Raumalaisyleisö protestoi viheltämällä, kun Tapparan Oiva Keskisen luistimella ohjaama maali hyväksyttiin. Ei kuitenkaan auttanut: tamperelainen vierasjoukkue voitti Lukon jääkiekon SM-liigan illan ainoan ottelun kyseisen osuman turvin 2–1.

Tapparan tyly 2–1-maali syntyi Lukon vahvan painostusjakson jälkeen vajaat seitsemän minuuttia ennen varsinaisen peliajan päättymistä. Nicholas Halloran pelasi kiekon maalin eteen, ja Oiva Keskinen ohjasi limpun luistimellaan maalivahdin alueelta häkkiin.

Maalia mentiin tarkistamaan luistinosuman myötä videoilta, mutta potkuliikettä siinä ei tulkittu olleen.

Näin osuma hyväksyttiin. Raumalaisyleisö ei kuitenkaan osumaa sulattanut, vaan tarjosi hidastusten jälkeen hyvin tv-lähetykseen kuuluneet vihellykset. Myös Lukon päävalmentaja Tomi Lämsällä oli asiaa tuomaristolle.

Näet tilanteen ylälaidan videolta.

Petteri Puhakka oli vienyt kauden avausmaalillaan Tapparan toisen erän alkuminuuteilla 1–0-johtoon. Linus Nyman kihautti Lukon 1–1-maalin saman erän puolivälissä.

Tappara tekee 0-1 maalin 1:08
Näin syntyi Petteri Puhakan kauden ensimmäinen maali.

Lukko tekee 1-1 maalin 1:18
"Mistä se menee?" – Tappara-maalivahti Christian Heljanko ei voinut kuin seurata hölmistyneenä Linus Nymanin yllätettyä hänet.

Tapparan kolmosvitjan ketjukaverukset Keskinen (1+1), Puhakka (1+1) ja Halloran (0+2) olivat kaikki kahden tehopisteen miehiä.

Tappara vankisti voiton myötä johtoaan SM-liigassa. Sillä on nyt kahdeksasta ottelusta 20 pistettä. Lukko, jonka neljän ottelun mittaan ehtinyt voittoputki nyt katkesi, on Tapparaa seuraavassa rykelmässä 15 pisteessä neljän muun joukkueen kanssa.