Sami Kapanen suitsutti NHL-avun temppua – Ilves taipui ensimmäistä kertaa: "Tässä on loistava esimerkki"

0:50
Sami Kapanen pilkkoo KooKoon Kasper Björkqvistin viimeistelemän voittomaalin osiin.

Kolme ensimmäistä otteluaan voittanut Ilves joutui taipumaan ensimmäistä kertaa tällä kaudella, kun KooKoo vei jääkiekon SM-liigaottelun nimiinsä 4–2. C Moren asiantuntija Sami Kapanen jakoi suitsutusta kaksi maalia ylivoimalla viimeistelleelle KooKoo-hyökkääjä Kasper Björkqvistille.

1:14
Kasper Björkqvist vei KooKoon ensin ylivoimalla 2–0-johtoon Ahti Oksasen pystysyötöstä.

KooKoossa lainalla NHL-seura Pittsburgh Penguinsista pelaava Björkqvist sivalsi kouvolalaiset toisessa erässä 2–0-johtoon ja teki 3–2-voittomaalin kolmannen erän puolivälin paikkeilla. Sami Kapanen pilkkoi Björkqvistin toiminnan tuossa voittomaalissa kehujen kera osiin.

– Ei voi turhan paljon tuoda esille. Tässä on loistava esimerkki, Kapanen alusti.

– Hän pelaa lähellä maalia ja saa kiekon. Tehdään paikanvaihto, hän antaa syötön. Tiukalla käännöksellä kohden maalia. Hänet ehkä jopa yllätetään vähän, kun pistetään jäähän.

Björkqvist ei kuitenkaan pienestä "muistutuksesta" hätkähdä, vaan nousee päättäväisesti ylös.

– Samalla kun hän on nousemassa, katse on jo kiekossa. Hän kääntää selän, suojaa jo itseään rystylle ja on valmiina ohjaamaan. Kyse on vain siitä, että kiekollinen pelaaja oivaltaa sen.

Aleksi Ainali oivalsi ja jakoi laadukkaan poikittaissyötön maalille. Siitä Björkqvist laittoi laatan varmaotteisesti pussiin.

– Björkqvistillä on punainen lanka hyökkäysalueen pelaamisessa. Liikeradat ovat koko ajan kohden maalia, ja tämä päätyy tuollaiseen voittomaaliin. On hieno seurata nuoren miehen määrätietoisuutta, Kapanen ylisti.

KooKoo on voittanut kolmesta ottelustaan kaksi, Ilves neljästä ottelustaan kolme. Hienosti kauden käynnistäneellä Björkqvistillä on kolmesta pelistä nyt kasassa pisteet 3+1=4.

Björkqvist, 23, on nuorten maailmanmestari vuosimallia 2016. 

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja