Mainos

Nuuskan maahantuontiraja tiukentumassa rajusti – näin vähän saisit jatkossa tuoda Suomeen 

Valmisteilla oleva tupakkalain uudistus toisi monia muutoksia tupakan ja nuuskan myyntiin ja käyttöön. Muun muassa nuuskan maahantuontimääriä halutaan laskea kolmasosaan entisestä.

Eilen lausuntokierrokselle lähteneessä uudistetussa tupakkalaissa esitetään maahantuonnin rajoittamista 1,5 kilosta 0,5 kiloon. Tämä tarkoittaisi pudotusta 30 rasiasta 10 rasiaan, eli yhteen niin kutsuttuun nuuskatorniin.

– Nuuskan myynti on kielletty täällä, mutta sitä on paljon Suomen markkinoilla. Suurin lähde on tuonti Ruotsista. Haluamme rajoittaa laittomia nuuskamarkkinoita, kertoo Kari Paaso, päihteiden ehkäisy-yksikön päällikkö sosiaali- ja terveysministeriöstä.

Nuuskaa käyttävät pääasiassa nuoret miehet.

Nuuskan myynti on ollut kiellettyä EU-maissa jo vuodesta 1992, joten Suomi ei voi sallia nuuskan myyntiä. Ruotsi kuitenkin neuvotteli itselleen poikkeuksen kiellosta liittyessään EU:n jäseneksi vuonna 1995.

Nykyinen tupakkalaki on vuodelta 1976. Uudistus liittyy osittain EU:n tupakkatuotedirektiiviin, jonka on oltava täytäntöönpantuna jäsenmaissa viimeistään vuoden 2016 toukokuussa.

Osa muutoksista taas perustuisi Sosiaali- ja terveysministeriön mukaan Suomen omaan harkintaan ja lainsäädäntötarpeisiin.

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja