Nurmijärveläinen perheenisä Simo aloittaa joka aamun pulahtamalla takapihan pakastimeen: "Minusta tulee paljon mukavampi silloin"

1:34
Uskaltaisitko sinä? Näin kylmänviileästi Pakastin-Simo pulahtaa jäiseen veteen

Joskus iloa arjen keskelle voi tuoda ihan tavallinen pakastin.

– Tää tuntui oikein pirteältä. Oikean hyvältä. Värit on päällä ja kaikki.

Näin tokaisee 45-vuotias perheenisä Simo Matikainen noustessaan ylös takapihan pakastinarkusta jo lie kuinka monennen kerran.

Miehen jokaisen aamun ensimmäinen tehtävä on hypätä takapihan pakastinarkkuun jäähdyttelemään hyisevään veteen. Muuten päivä ei ala toivotulla tavalla.

Matikainen viettää veden alla parhaimmillaan useita minuutteja. Mies kuvailee oloa pulahduksen jälkeen suorastaan taivaalliseksi ja se tuntuu kaikkialla kropassa.

– Alaselkäkipuja on ollut jonkun verran, ne on helpottanut huomattavasti kun on käynyt tuossa kylmässä. Sitten sellainen venyvyys on parantunut. Jos venyttelen takareisiä ja alaselkää, paikat venyy huomattavasti enemmän. Kivut häviää, Matikainen kertoo.

"Kyllä minusta tulee paljon mukavampi silloin"

Merkittävimmät muutokset hän huomaa kuitenkin siinä, miten mielentila virkistyy kylmässä.

Hän kokee olevansa parempi isä ja ystävä sekä ihminen ylipäätään, kun saa aloittaa päivän hyisevässä vedessä.

– Kyllä minusta tulee paljon mukavampi silloin. Minun on paljon helpompi olla iloinen. Ihmisten kohtaaminen on tosi paljon helpompaa, kun on sellainen iloinen ja pirteä olo ja mieli.

MTV Uutiset Live kävi lähetyksessään jututta Simoa ja kokeilemassa, miltä pakastinarkussa kylpeminen oikein tuntuu. Katso video yläpuolelta!

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja