93-vuotias avanto-Erkki pulahtaa hyiseen veteen – ”Miun kunnon salaisuus on avanto, kova työnteko ja ruisleipä”

93-vuotias avanto-Erkki 7:00

Huomenta Suomessa tavattiin perjantaiaamuna 93-vuotias savonrantalainen sotaveteraani Erkki Makkonen, joka käy edelleen joka aamu avannossa. Tällä kertaa Erkki pulahti Allas Sea Poolin yksiasteiseen kylmävesialtaaseen.

Erkki Makkonen aloitti avantouinnin vuoden 2000 tietämillä kahdeksankymppisenä ja jatkaa edelleen – lajin kahdeksankertaisena maailmanmestarina. Miksi ihmeessä Erkki haluaa mennä hyiseen veteen joka aamu?

– Terveyden kannalta. Se on hyvä terveyden salaisuus tuo avantouinti. Ja kova työnteko ja ruisleipä. Se on miun kunnon salaisuus, Erkki vastasi ihmettelevälle Mika Tommolalle.

Erkistä on nyt tehty myös dokumenttielokuva Avanto-Erkki, jossa hän on tietenkin itse pääosassa. Eilen Erkki näki itsekin Paola Suhosen ohjaaman elokuvan.

– Se oli mahtavaa kuvaa. Siinä on ollut tekemistä. Kyllä ihmettelen, miten on voitu tehdä sellainen kuva. Ja totuudenmukainen, tosiasioita kaikki, Erkki kiittelee.

Millaista arkistokuvaa Erkistä on vuodelta 2012, kun hän kurvailee potkukelkallaan uimahousut päällä Savonrannan avantoon? Katso video ylhäältä.

Lue myös:

    Uusimmat