Nuorukainen pysäköi autonsa Aurajoen varteen ja avasi oven pahimmalla mahdollisella hetkellä – käräjäoikeus tuomitsi rikoksista

Nuorukainen pysäköi autonsa kadunvarsiparkkiin Turun keskustassa ja avasi oven väärällä hetkellä. Ohittamassa ollut pyöräilijä törmäsi oveen ja sai onnettomuudessa pahat vammat. Autoilijalle luettiin käräjillä tuomio.

Varsinais-Suomen käräjäoikeuden mukaan parikymppinen nuori mies syyllistyi liikenneturvallisuuden vaarantamiseen ja vammantuottamukseen. Käräjäoikeuden mielestä miehen olisi tullut olla tilanteessa huolellisempi.

Nuorukainen avasi auton oven juuri, kun pyöräilijä oli ohittamassa autoa. Pyöräilijä ei ehtinyt väistää yllättäen eteensä avautunutta ovea ja kaatui pahasti.

Aurajoen varressa sattunut onnettomuus ei ollut aivan vähäinen, sillä pyöräilijän reisilihas repesi rytäkässä. Jalkaan jäi onnettomuuden seurauksena pitkä arpi.

Vuonna 2003 syntynyt auton kuljettaja tuomittiin tapauksesta 25 päiväsakon suuruiseen sakkorangaistukseen. Sakoista jää miehen tuloilla maksettavaa yhteensä 425 euroa. Vahingonkorvauksia ei tuomittu maksettavaksi.

Tuomio ei ole lainvoimainen, eli siihen voi hakea muutosta vielä hovioikeudesta. Varsinais-Suomen käräjäoikeus antoi ratkaisun asiassa viime viikolla. Onnettomuus sattui toissa kesänä.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja