Mainos

Nuorten peliongelmat lisääntyneet odotettua vähemmän

Nuorten peliongelmat eivät ole lisääntyneet niin paljon kuin jossain vaiheessa pelättiin, sanoo Elämä on parasta huumetta -yhdistyksen projektipäällikkö Antti Murto.

Kolikkopelien huonon valvonnan ja nettipokeri-ilmiön on uskottu lisäävän nuorten peliongelmia merkittävästi. Viime vuosien tutkimusten mukaan näin ei ole kuitenkaan käynyt.

Suomalaisnuoret kuitenkin pelaavat paljon, noin 36 miljoonan euron edestä vuosittain. Noin 5 000 suomalaisnuorta on pahasti koukussa rahapeleihin. Tämän lisäksi noin 33 000 alaikäisellä on jonkin verran vaikeuksia pelaamisen hallinnassa.

Etenkin nettipelaamisen aiheuttamat ongelmat ovat lisääntymään päin.

Murron mukaan rahapelimaailma menestyvine ammattipelaajineen houkuttelee nuoria. Moni koululainen haaveilee ammattipelaajan urasta.

- Avunhakijoiden piiriin kuuluvat kuitenkin edelleen enimmäkseen perinteisistä rahapeleistä riippuvaiset nuoret. Näin on kaikissa maissa, joissa kolikkopelit sallitaan, Murto sanoo MTV3:n Huomenta Suomen haastattelussa.

Myös nuorten pelaamisen valvonnassa on puutteita. Vaikka rahapelillä on ikärajat, nuorten pelaamiseen puututaan vain noin joka kymmenes kerta.

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.