Mainos

Nuorten pahoinvointi esillä teatteripäivillä

Oulussa on menossa tänään viimeistä päivää kansainväliset lasten ja nuorten teatteripäivät. Se on Suomen suosituin nuorille suunnattu teatterifestivaalitapahtuma.

Festivaaliohjelmisto on laadittu niin, että valinnanvaraa on moneen makuun. Tänä vuonna mukana on muuan muassa esityksiä, jotka kertovat nuorten pahoinvoinnista nyky-yhteiskunnassa.

- Nyky-yhteiskunnassa ei olla vielä siinä tilanteessa, että kapina ja anarkia olisivat ainoa keino puuttua asioihin. Ne voivat olla muistutuksena taustalla, että siihen me päädymme, jos emme hoida niitä asioita. Julkiset kanavat eivät pysty ottamaan vastaan kaikea sitä pahaa oloa, mitä on. Se purkautuu johonkin, pohtii näyttelijä Julius Karlson Turun Nuoresta Teatterista.

Teatterifestivaali kerää viikon ajan salit täyteen joka päivä. 7500 lipusta on myyty ennakkoon yli 90 prosenttia. Syy suureen suosioon on selvä.

- Suomessa ei tällaiseen ammattimaiseen lastenteatterin tekemiseen ole panostettu kovin paljon. Meillä on hyviä lastenteatteritapahtumia, mutta ne on enemmän tai vähemmän amatööripohjalta. Tässä tehdään suuresti ja isosti, sanoo Oulun kaupunginteatterin teatterinjohtaja Aimo Ahola.

Katso Ari Kettusen raportti Oulusta

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.