Nuorten maailmanmestarivahti Kaapo Kähkönen on upeassa kolmen ottelun nollapeliputkessa: "Tarvii skarpata"

Suomalaismaalivahti Kaapo Kähkönen on aloittanut kautensa jääkiekon AHL:ssä loistavasti, sillä NHL-seura Minnesota Wildin varaama veskari pelasi perjantain ja lauantain välisenä yönä kolmannen perättäisen nollapelinsä. 


Pääkuvan videolla parhaita paloja keskiviikon ja torstain välisen yön NHL-kierrokselta.

Kähkönen lähti Liigasta Rauman Lukosta Pohjois-Amerikkaan viime kauden jälkeen. NHL:n familiiga AHL:ssä aloittanut suomalaisvahti on päässyt hyvään vireeseen, ja nollapeliputkea hehkutettiin myös AHL:n virallisella Twitter-tilillä.

– KOLME PERÄTTÄISTÄ nollapeliä Iowa Wildin maalivahti Kaapo Kähköselle, tilillä huomautetaan.

Kähkönen on pitänyt Wildin maalin nyt 207 minuuttia ja 55 sekuntia koskemattomana. Wild kohtasi viime yön ottelussa Eeli Tolvasen ja Joonas Lyytisen edustaman Milwaukee Admiralsin ja otti 6-0-murskavoiton.

Suomalainen koppasi kiekkoja 38 kertaa. Huiman vireen huomioi Twitterissä myös kaksi vuotta Kähkösen seurana ollut Lukko.

Raumalaisjoukkueen joukkueenjohtaja Mika "Mane" Kuosmanen puolestaan kuittaili alle 20-vuotiaiden vuoden 2016 maailmanmestarivahdille ja viittasi twiitissään tämän uransa aikana tekemään kolmeen maaliin. 

Kähkönen itse kuittasi vitsailun jäänviileästi.

– Kuus tehtiin eikä vieläkään edes pisteille.. Tarvii skarpata.

Kähkönen on pelannut kuluvalla kaudella viisi peliä, joissa hän on torjunut 140 vetoa. EJK-kasvatin maalien keskiarvo on vain 0,79 ottlelua kohden. 

Wild on Läntisen konferenssin kärkipaikalla.

Juttua korjattu 10.17: Korjattu Kuosmasen etunimi ja kasvattiseura korjattu.

Lue myös:

    Uusimmat