Nuorten Leijonien kapteeni harmitteli turnauspettymystä, yksi osa-alue osoittautui ratkaisevaksi – "Siitä se jäi kiikastamaan"

1:47
Videolla Lassi Thomsonin mietteitä MM-turnauksen jälkeen.

Nuorten Leijonien taival alle 20-vuotiaiden MM-kisoissa päättyi pettymykseen. Joukkueen kapteenina toiminut Lassi Thomson löysi turnauksen jälkeen yhden erityisen kehityskohdan.

Nuoret Leijonat lähtivät turnaukseen hallitsevan mestarin viitta hartioillaan, mutta Suomen osalta tämä valtaistuinpeli päättyi ilman palkintoa. Mitaleitta jääminen on koko joukkueelle suuri pettymys.

– Pettynyt fiilis jäi tuosta turnauksesta. Ei saatu sitä, mitä lähdimme hakemaan tälle joukkueelle. Tämä oli kuitenkin viimeinen mahdollisuus hakea voittoa tuosta turnauksesta, joukkueen kapteeni Thomson kuvailee tuntemuksiaan.

19-vuotias Thomson kuuluu joukkoon, jonka osalta junioriturnaukset ovat nyt pelattu. Tästä eteenpäin maajoukkuepaidan voi pukea Leijonissa. Kapteenin mukaan kokemus oli kuitenkin hieno, vaikka mitalit jäivätkin saamatta.

– Tämä reissu ja porukka, jolla saatiin olla yhdessä. Tämä oli kuitenkin aika monelle viimeinen reissu. Oli hieno kokemus ja saimme hyviä hetkiä tältä joukkueelta, Thomson summaa.

Mitään kiitospuheita ei pukukopissa kuitenkaan turnauksen jälkeen nähty, koska pettymys vei kaiken huomion.

– Ei siinä hirveästi puheita pidetty. Oli aika vaisu tunnelma kopissa sen pelin jälkeen.

Nuoret Leijonat koki turnauksessa neljä tappiota. Hienosti USA:n puolivälierissä kaatanut joukkue ei kuitenkaan onnistunut saamaan samanlaista terää välierä- ja pronssiotteluun, joten mitalit pääsivät karkaamaan. Thomson myöntää, että joukkueella olisi ollut varaa parempaan. Varsinkin yhdellä osa-alueella.

– Pienestähän se on kiinni. Varmaan vähän joka osa-alueella pieni petraus, niin olisimme päässeet pitkälle. Suurimpana varmaan se, että maalinteko oli isoja maita vastaan aika vaikeaa. Siitä se ainakin mun mielestä jäi kiikastamaan, Thomson pohtii. 

Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja