Poliisi: Somehaaste sai tytön kiipeämään junan katolle – loukkaantui hengenvaarallisesti: "Satakertainen jännite pistorasiaan verrattuna, vaikkei koskisi sähkölankoihin"

Tampereella Viinikan ratapihalla tapahtui viime perjantaina aamuyöllä vakava onnettomuus, jossa henkilö loukkaantui hengenvaarallisesti.

Poliisi kertoo saaneensa tutkinnan aikana viitteitä siitä, että henkilön liikkuminen ratapihalla on mahdollisesti liittynyt sosiaalisessa mediassa olevaan materiaaliin.

Väyläviraston viestintäpäällikkö Hanna Ackley kertoo MTV Uutisille Pelastuslaitokselta saatuihin tietoihin viitaten, että kyseessä oli yläkouluikäinen nuori tyttö, joka oli saanut sähköiskun kiivettyään junan katolle.

– Siellä jännite on satakertainen kuin kodin pistorasioissa ja se voi hypätä vaikka ei lankoihin koskisikaan. Kun tuollainen volttimäärä osuu, niin se on todella hengenvaarallista, Ackley kertoo.

Ackley painottaa, että junaradalla liikkuminen on kiellettyä laissakin. Rata-alueelle on asiaa vain ammattilaisilla.  Ackley kertoo, että luvaton liikkuminen radalla on tavallisempi ongelma, mutta sähköiskuihinkin liittyviä tilanteita tulee ajoittain.

Ackley toivoo, että vanhemmat puhuisivat lapsille kyseisistä vaaroista, jotta vastaavilta tilanteilta vältyttäsiin.

Poliisi muistuttaa siitä, että sosiaalisessa mediassa olevaan materiaaliin tulee suhtautua harkiten, koska esimerkiksi sosiaalisessa mediassa leviävän haasteen toteuttaminen voi saattaa henkilön vakavaan hengen tai terveyden vaaraan.

Lue myös:

    Uusimmat