Poliisi epäilee neljää ihmistä nuoren naisen murhasta Oulun Hiirosessa – tutkinnan aluksi jutussa oli seitsemän epäiltyä

Tämä tiedetään Oulun poikkeuksellisesta henkirikostutkinnasta: 7 vangittu epäiltynä erilaisista rikoksista 4:49
Rikostoimittaja kertoo videolla, mitä Oulun poikkeuksellisesta henkirikostutkinnasta tiedettiin tutkinnan alkuvaiheessa, kun seitsemän ihmistä oli juuri vangittu.

Poliisi epäilee neljää henkilöä Oulun Hiirosessa marraskuussa 2022 tehdystä henkirikoksesta. Kaikkia neljää epäillään murhasta ja he ovat edelleen todennäköisin syin vangittuina.

Hiirosen kaupunginosassa sijaitsevasta yksityisasunnosta löytyi nuoren naisen ruumis 21. marraskuuta 2022. Poliisi tutki tekoa aluksi hetken aikaa tappona, mutta rikosnimike koveni tutkinnan edetessä murhaksi. 

Poliisi siirsi tapauksen esitutkinnan syyteharkintaan toukokuun loppupuolella, mutta esitutkintaa jatketaan yhä. Sen vuoksi Oulun käräjäoikeus on myöntänyt syytteen nostamiselle määräajan pidennystä 31. elokuuta 2023 saakka.

Aluksi seitsemän ihmistä oli jutussa vangittuna epäiltynä noin 20-vuotiaan naisen henkirikoksesta tai muista naiseen liittyvistä rikoksista. Neljän epäillyn osalta rikosnimike koveni taposta murhaksi. Henkirikoksesta epäillyt ovat kolme miestä ja yksi nainen, jotka ovat syntyneet 1970–1990-luvuilla. Osa epäillyistä on poliisille entuudestaan tuttuja.

MTV Uutisten tietojen mukaan uhri ei asunut Hiirosessa, josta hänet löydettiin, vaan hänet oli tuotu sinne muualta.

Tekotapaa ei ole kerrottu

Poliisi on tapaukseen liittyen edelleen hyvin vaitonainen eikä kommentoi asiaa nytkään tiedotetta enempää.

Julkisuuteen ei ole kerrottu esimerkiksi epäillyn henkirikoksen tekotapaa tai mahdollista motiivia. Poliisi ei ole kommentoinut myöskään sitä, mikä epäiltyjen suhde uhriin on ollut.

Lue myös:

    Uusimmat