Nuori mies syöksyi pakettiautolla republikaanien vaaliteltan yli lauantaina – presidentti Trump jyrähti Twitterissä

1:40
Video: Republikaanien vaaliteltan yli ajettiin pakettiautolla lauantaina Floridassa – kuski vilkutti ystävällisesti ennen tekoaan

Floridassa nuori mies ajoi pakettiautolla republikaanipuolueen vaaliteltan läpi lauantaina. Kampanjatyöntekijät ehtivät väistää viime tipassa, eikä kukaan loukkaantunut.

Lauantaina Mark Alfieri oli vapaaehtoishommissa Kernanin kylässä, Duvalin piirikunnassa, viiden muun työntekijän kanssa republikaanipuolueen vaaliteltalla. Heillä oli käynnissä äänestäjien rekisteröinti, kun pakettiauto ajoi lähistölle.

– Mies lähestyi meitä pakettiautolla ja vilkutti meille ystävällisesti. Ajattelin, että hän on tulossa juttelemaan meille, mutta sen sijaan hän kiihdytti ja syöksyi telttamme ja pöytiemme päälle, Alfieri kuvailee.

Alfierin mukaan pakettiauto ohitti heidät vain kymmenisen senttimetrin päästä.

– Se oli hyvin lähellä, Alfieri toteaa.

Kukaan ei kuitenkaan loukkaantunut tilanteessa. Kuskin käytös oli kuitenkin Alfierin mukaan outoa.

– Hän peruutti autoa, otti puhelimensa esiin ja ikään kuin kuvasi aiheuttamansa vahingot. Sitten hän näytti säädyttömiä käsimerkkejä ja ajoi pois paikalta.

Alfieri ehti kuitenkin nähdä ajajan kasvot kunnolla. Hän kuvailee kuskia noin 20-vuotiaaksi valkoiseksi mieheksi.

Trump kommentoi välikohtausta 

Poliisi tutkii asiaa törkeänä väkivaltaisena hyökkäyksenä, sillä alueella oli runsaasti ihmisiä, jotka olisivat voineet loukkaantua tilanteessa. Poliisi on pidättänyt epäillyn, ja häntä syytetään lisäksi luvattomasta ajoneuvon kuljettamisesta ja laittomasta ilkivallasta.

Poliisi ei vielä osannut kommentoida, oliko tekijällä poliittisia motiiveja, tai oliko hänen tarkoituksenaan vahingoittaa ketään.

Myös Yhdysvaltain presidentti ja republikaanien ykkösehdokas Donald Trump kommentoi välikohtausta Twitterissä lauantai-iltana.

– Viranomaisilla on tieto tapahtuneesta. Leikitte kovien jätkien kanssa, presidentti kirjoitti.

19.03: Korjattu kirjoitusvirhe ingressissä.

20:30: Korjattu käännösvirhe presidentin Twiittiä koskien.

Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Olemme päivittäneet MTV Oy:n tietosuojakäytännön. Päivityksen yhteydessä Mediahub Oy:n tietosuojakäytäntö on yhdistetty osaksi MTV:n tietosuojakäytäntöjä. Lue lisätietoja tästä.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja