Nuori mies puukotti kahta rasistisen solvauksen jälkeen Helsingin Itäkeskuksessa – "Mä tapan sut, mä tapan sut!"

Helsingin käräjäoikeus on tuominnut 21-vuotiaan Mohamed Liban Ahmedin lähes viideksi vuodeksi vankeuteen kahdesta tapon yrityksestä sekä laittomasta uhkauksesta.

Teot tapahtuivat myöhään lauantai-iltana 15. kesäkuuta Itäkeskuksen Prisman luona Vanhanlinnantiellä.

Noin kymmenen nuoren porukka oli tulossa Puotilan metroasemalta. Ulkopuolisen todistajan mukaan joku miehistä oli solvannut Prismasta ulos tullutta Ahmedia tämän ihonväriin viittaavalla ilmaisulla eli haukkumalla neekeriksi, mistä vastaaja hermostui.

Ahmed oli tullut yhden joukon hännillä olleen miehen eteen ja tiedustellut oliko tämä solvaaja. Mies kiisti ja tönäisi kysyjän pois. Ahmed veti tässä tilanteessa taskustaan puukon ja hyökkäsi. Mies pakeni bussipysäkin katoksen ympäri puukkomiehen jahdatessa ja huutaessa ”mä tapan sut, mä tapan sut”.

Kaksi porukkaan kuulunutta miestä oli tulossa auttamaan pakenevaa kaveriaan, kun Ahmed yllättäen kääntyi heidän suuntaansa ja iski molempia puukolla. Toinen sai osuman kaulaan ja toista puukotettiin kahdesti vasempaan kylkeen.

Miesten kertoman mukaan kaikki tapahtui yllättäen ja nopeasti.

Yksitoistasenttinen terä

Puukossa oli yhdentoista sentin mittainen terä. Vastaajan mukaan hän kantoi puukkoa mukanaan oman turvallisuutensa takia, koska hänellä oli paljon vihamiehiä.

Oikeus totesi, että raivostunut vastaaja teki puukotukset surmaamistarkoituksessa. Väkivalta oli määrätietoista, joskaan ei kovin suunnitelmallista. Tapauksessa ei ollut mitään sellaista, joka olisi lieventänyt tekijän rangaistusta.

Tekijällä ei ole aiempaa rikostaustaa.

Oikeus mittasi rangaistukseksi 4 vuotta 11 kuukautta ja vastaaja määrättiin vangittavaksi.

Kaulaan puukotetulla tekijän on maksettava korvauksia yhteensä runsaat 8000 euroa ja kylkeen puukotetulle 9700 euroa. Molemmilla henkisen kärsimyksen korvaus oli 4500 euroa.

 

Lue myös:

    Uusimmat