Mainos

Nuori matkustaja heräsi lukitusta, tyhjästä bussista: ”Voisko joku tulla päästämään ulos”

Sikeäuninen nuori mies koki eilen melkoisen yllätyksen, kun hän heräsi bussimatkansa päätteeksi tyhjästä linja-autosta Kampin terminaalissa Helsingissä ja huomasi olevansa lukkojen takana.

Nuori bussimatkustaja ei jäänyt tilannetta surkuttelemaan vaan kirjautui Facebookiin ja lähetti viestin Savonlinjalle, jonka bussissa hän oli kiipelissä.

– Voisitte vaikka tarkistaa aina työvuoron päätteeksi, että onko joku tai jotain jäänyt bussiin. Nukuin ja bussikuski vain lähtenyt ja tällä hetkellä olen bussin sisällä Kampissa! Ps. Voisko joku tulla päästämään ulos, nuori mies kirjoitti Savonlinjan sivuilla.

Savonlinjalta vastattiin miehelle pikaisesti. Yhtiön vastauksen mukaan kaikki Kampissa olevat autot on tarkastettu eikä kenenkään pitäisi olla tyhjässä bussissa. Yhtiö kuitenkin pyysi matkustajaa olemaan yhtiöön vielä yhteydessä henkilökohtaisesti.

– Eipä näytetty tarkistetulta ainakaan tämä bussi, miksi muuten olisin ollut siellä, nuori mies kirjoitti vastauksessaan.

Pian mies kertoi jo päässeensä linja-autosta ulos omin neuvoin ehdittyään olla lukittujen ovien takana lopulta vain 10 minuuttia.

– Lähin pois takaovesta, etuoven hätäuloskäynti ei pelittäny. Miinusta, mies kirjoitti.

Savonlinja pahoitteli tapahtunutta ja lupasi keskustella onnettomasta sattumasta vielä linja-auton kuljettajan kanssa.

”Ikävä tapaus”

Savon Linjan liiketoimintajohtaja Kai Honkanen valittelee tapahtunutta.

– Ikävä tapaus, mutta vähän myös hassu – ainakin noista Facebookin kommenteista päätellen. Ja loppu hyvin kuitenkin eikä onneksi mitään vakavampaa sattunut, Honkanen toteaa.

Tapaus on Honkasen mukaan varsin harvinaislaatuinen.

– Ei sitä usein tapahdu, mutta olen kyllä kuullut, että joskus näinkin on käynyt.

Honkasen mukaan on puhtaasti "kuljettajan moka”, jos matkustaja jää lukittuun autoon yksin.

– Kuljettajan kuuluu vuoron jälkeen käydä auto aina läpi, kerätä löytötavarat, herätellä nukkuvat ihmiset ja vähän siivoillakin autossa. Tässä tapauksessa kuljettaja ei ole nukkuvaa matkustajaa huomannut.

Lukittuun linja-autoon kiipeliin jäävää Honkanen kehottaa olemaan yhteydessä linja-autoyhtiöön tavalla tai toisella – vaikkapa Facebookin kautta.

– Jos ei omin avuin pääse ulos eikä lähistöllä ole ketään, on vain yritettävä soittaa tai ottaa muutoin yhteyttä yritykseen tai jonnekin muualle ihan sen mukaan, mitä kello on ja missä bussi sijaitsee, Honkanen neuvoo.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.