Mainos

Nuori, kesätöitä löytyy vielä

Kesätyöpaikoista käydään kovaa kisaa koko maassa. Joitain pestejä on vielä tarjolla, mutta tänä kesänä niitä on ollut tarjolla jopa aiempia kesiä niukemmin.

Opiskelijoiden kesälomat ovat jo täydessä vauhdissa. Osa opiskelijoista on kuitenkin edelleen vailla kesätyötä ahkerasta etsimisestä huolimatta. Asiantuntijat kuitenkin rauhoittelevat työn etsijöitä; töitä on, jos ei ole turhan ronkeli.

Työ- ja elinkeinoministeriön ylitarkastaja Ahti Avikainen vahvistaa asian.

– Tällä viikolla kesätyöpaikka-statuksella oli meidän palstalla haussa muutamia kymmeniä paikkoja. Enimmäkseen ne ovat olleet esimerkiksi palvelualoille. Esimerkiksi kaupat palkkaavat kesäapulaisia. Kunnat ovat olleet myös perinteiseisiä työllistäjiä. Kunnat hakevat työntekijöitä muun muassa ulkoalueiden hoito- ja kunnossapitotehtäviin ja kaupat sitten näihin kaupan alan töihin, sanoo Avikainen.

Vaikka työstä on kova pula, ei kaikki tarjolla oleva työ kuitenkaan kelpaa, ainakaan suomalaisille.

– Esimerkiksi poimintatehtäviin ei enää Suomesta löydy välttämättä halukkaita niin kuin joskus aikaisemmin. Näihin tehtäviin on sitten tuotu tekijöitä muualta, toteaa Avikainen.

Pätkätöitä tarjolla runsaasti

Kesätyöpaikka voi löytyä myös henkilöstövuokrauksen kautta. Esimerkiksi henkilöstöpalvelu Vmp:n henkilöstökonsultti Meri Grönroos sanoo, että niin sanottua keikkatyötä on tarjolla jopa hyvin.

– Jos ei etsi pitempiaikaista työtä, on paikkoja tarjolla runsaasti. Esimerkiksi tällaiseen kevyempään varasto-, tuotanto tai pakkaustyöhön etsitään tekijöitä jatkuvasti. Ja muuttomiehistä on suorastaan pulaa, toteaa Grönroos.

Myös Vmp:llä on huomattu pitempien sopimusten olevan haluttuja. Ne viedään suorastaan käsistä.

– Kyllä koko kesän kestävät sopimukset ovat haluttuja. Inhokkialoja en ole havainnut, mutta todella paljon on haluttu toimistotöitä. Hyvin ovat työpaikat kelvanneet, arvioi Grönroos.

Henkilöstökonsultti Meri Grönroos antaa myös muutaman vinkin työnhakuun.

– Etenkin yliopisto- ja ammattikorkeakouluopiskelijat hakevat useimmiten vain oman alansa töitä. Mielestäni ei kannata valikoida, vaan ottaa vaikka vähän vaatimattomampikin työ. Siitäkin saa rahaa ja työkokemusta.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.