Mainos

Nuori japanilaistoimittaja kuoli ylikuormitukseen: Satoja tunteja ylitöitä kuussa, kaksi vapaapäivää

Japanilainen 31-vuotias toimittaja Miwa Sado sai sydänkohtauksen ja kuoli runsaiden ylitöiden vuoksi, kertoo sanomalehti Guardian.

Japanin yleisradioyhtiön NHK:n toimittajana Tokiossa työskennellyt Sado teki viimeisenä kuukautenaan 159 tuntia ylitöitä, ja hänellä oli vain kaksi vapaapäivää.

Sado kuoli heinäkuussa 2013, mutta Japanin yleisradioyhtiö kertoi asiasta vasta vuosia tapahtuneen jälkeen. Tieto tuotiin julki Sadon omaisten pyynnöstä.

Japanin työoloja seuraavan viranomaisen mukaan Sadon kuolema johtui juuri ylitöistä. Tapaus on vain yksi muiden joukossa, sillä Japanissa kuolee tai sairastuu tuhansia ihmisiä vuosittain työhön liittyvän stressin takia. Kuoleman odotetaan lisäävän keskustelua ylitöistä ja työkulttuurista.

Japanin pääministeri Shinzo Aben hallitus esitti vuonna 2015, että ylitöiden määrä rajoitettaisiin sataan tuntiin kuukaudessa, kun 24-vuotias Matsuri Takashi teki itsemurhan työstressin takia. Hän kertoi sosiaalisessa mediassa ennen tekoaan olevansa fyysisesti ja henkisesti rikki. Takashi oli työskennellyt satoja tunteja ylitöitä kuukausittain.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.