Nuoret tubettajat järjestivät ansan: Näin kävi, kun alastonkuvia pyytänyt, seksipuheita viljellyt keski-ikäinen mies tapasi "13-vuotiaan tytön"

7:09
Tubettajat jahtaavat lasten häiritsijöitä – esittivät netissä 13-vuotiasta tyttöä ja sopivat treffit miehen kanssa

Nuoret tubettajat halusivat selvittää, minkälaisia yhteydenottoja nuoret naiset saavat sosiaalisessa mediassa.

Molybros-nimen alla esiintyvät tubettajat, Ibrahim Manza ja Abdirahman Keinaan loivat valetilin 13-vuotiaan tytön nimissä someen. Yhteydenottojen määrä oli valtava.

– Kaikki, jotka tulivat jutteleman, tiesivät, että ollaan ”13-vuotiaita”. Ne (juttelijat) olivat tosi päällekäyviä, he pyytelivät kuvia, myös alastomia kuvia "13-vuotiaalta tytöltä". He halusivat myös heti tavata. He kyselivät, oletko ollut vanhemman miehen kanssa ja oletko menettänyt neitsyyden, Manza kertoo.

Tubettajien mukaan suurin osa viestien lähettäjistä oli aikuisia miehiä. Viestitulva oli valtava, sillä Abdirahmaan Keinaan arvioi, että valetilille tuli satoja viestejä.

– Tämä oli se outo juttu, että aikuiset miehet hakevat 13-vuotiaasta juttuseuraa ja kaikkea sellaista, sanoo Keinaan.

– Ja niiden syynä oli se, että he ovat yksinäisiä ja kaipaavat seuraa, ja koittavat siitä jatkaa.

Päättivät tavata miehet

Lukuisten viestien jälkeen tubettajat päättivät, että he haluavat tavata miehet, jotka pyrkivät tutustumaan "13-vuotiaaseen". Tapaamiseen suostuneet miehet luulivat näkevänsä nuoren tytön. Tubettajat eivät kuitenkaan uskoneet, että kukaan tulisi paikalle.

– Kun me päädyimme paikan päälle, me nähtiin, että tuossa on oikeasti se henkilö. Se oli minulle shokki, Manza kertoo eräästä kokemuksesta.

– Me kysyimme ensimmäiseksi, ketä olet tapaamassa. Hän sanoi, ettei ketään. Kysyttiin sitten, onko hän tapaamassa 13-vuotiasta? Loppujen lopuksi hän myönsi, että on tapaamassa 13-vuotiasta tyttöä, Keinaan jatkaa.

Kaikki tubettajien kohtaamat miehet vakuuttivat, etteivät he enää aio ehdottaa tapaamisia nuorille tytöille.

– Kaikki sanoivat, että he lopettavat, mutta me emme voi tietää loppuuko se siihen, Manza toteaa.

Pitivät malttinsa

Tubettajille oli tärkeää, että he pitivät malttinsa ja pysyivät asiallisina. Myöhemmin he välittivät keräämänsä tiedot viranomaisille.

Poliisi on suositellut, ettei vastaavanlaisia tempauksia tehtäisi. Tempauksen järjestäjä saattaa esimerkiksi itse syyllistyä kunnianloukkaukseen.

Tubettajat kertovat sumentaneensa tapaamiensa miesten naamat sekä muuttaneensa osan ääniä, jotta näitä ei voitaisi tunnistaa.

– Me oltiin tietoisia, että tuosta voi syntyä jotain. Mutta kukaan ei puhu tuosta asiasta, kukaan ei tee asialle mitään. Me tarvitsemme jotain, joka ottaa vastuun ja pistää tuon asian (esille), Manza sanoo ja viittaa nuorten tyttöjen kohtaamiin viesteihin sosiaalisessa mediassa.

Vanhemmille tärkeä viesti

Tubettajat haluavat muistuttaa vanhempia siitä, että lasten kanssa tulisi olla avoin. Vanhemmat voivat esimerkiksi katsoa lasten viestejä ja sovelluksia, joita puhelimesta löytyy. Epäilyttävän viestin vastaanottava lapsi ei ole syypää mihinkään.

– Alaikäinen ei ole väärässä, vaan se mies, joka tulee lähestymään. Se (aikuinen mies) on niin sanotusti väärässä. Pitää puhua asiasta eteenpäin.

Jos lapsi ei halua puhua omille vanhemmilleen kohtaamastaan asiasta, voi hän kääntyä sosiaalityöntekijöiden tai koulun puoleen, Abdirahmaan muistuttaa.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja