Mainos

Nuoret suosivat käytettyä kirppistavaraa enemmän kuin iäkkäät

Kirpputoreja suosivat erityisesti 20-30-vuotiaat naiset. He ovat ahkeria sekä myyjinä että ostajina. Kirpputoreilla käydään monista eri syistä ja siellä kohtaavat erilaiset tarpeet.

-Kirpputoreilla käydään rahan vuoksi, kierrättämisen vuoksi ja koska se on trendikästä. Asiakaskunta on ennemminkin nuorta kuin vanhaa, sanoo kulutustutkija Minna Autio Helsingin yliopistosta.

Kirpputoriyrittäjä Orvokki Lyytinen kertoo, että heidän asiakaspiirissään korostuu kierrätys ja ekologisuus.

-Tärkeää on myös erikoisuus. Muotibloggaritkin korostavat kirpputorien merkitystä. Ja täältä saa todella halvalla vaatteita. Pikkurahalla voi laittaa koko vaatekaapin uusiksi, sanoo Kattilahallin Kirppisen yrittäjä Lyytinen.

Kirpputorilta löytää vaatteita, joita ei muualta saa.

-Kaupoissa on tämän päivän muodin mukainen valikoima. Kirpputorilta löytää tavaroita menneiltä vuosikymmeniltä, sanoo tutkija Autio.

Kattilahallin kirppiksellä tarjolla on ylivoimaisesti eniten vaatteita, kenkiä ja laukkuja.

-Viisi euroa, aito Longchamp, sanoo nuori nainen yksinkertaista laukkua tutkivalle rouvalle.

Se, että tavara on käytetty voi olla yhdelle ostajalle rasite, toiselle myyntivaltti.

-Nuorissa varsinkin on niitä, jotka pitävät ajatuksesta, että esineellä on historiansa. Nuoret lainailevat tavaroitaan toisilleen, ja kynnys toisen ihmisen käyttämän tavaran käyttämiseen on matala. Vanhemmilla ihmisillä käytetyn tavaran käyttöönoton kynnys on korkeammalla. He saattavat esimerkiksi epäillä esineen tai vaatteen puhtautta, sanoo tutkija Minna Autio.

Kirpputorit avaavat viikonloppuisin tavallisesti heti aamusta. Kattilahallissa on otettu toinen linja.

-Haluamme itse nukkua myöhään ja monilla meidän asiakkailla menee lauantaisin yömyöhään. Siksi avaamme vasta puolilta päivin ja kaikki ovat olleet tyytyväisiä, kertoo nuori yrittäjä.

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.