Mainos

Nuoret pimittävät nettikiusaamisen vanhemmiltaan

Suomalaisnuorista vain vajaa kolmannes kertoo vanhemmilleen kohtaamistaan vaaratilanteista internetissä. Muissa maissa asia on toisin - Suomen luku on alhaisin koko Euroopassa.

Microsoftin tekemään kyselyyn osallistui kymmenen Euroopan maata. Esimerkiksi espanjalaisnuorista 51 prosenttia kertoo vanhemmilleen netin vaaratilanteista. Microsoftin mukaan suomalaisten haluttomuus turvautua vanhempiin saattaa liittyä vanhempien avuttomuuden tunteeseen nettiasioissa.

- Vieraillessani vanhempainilloissa on käynyt ilmi, että suurin osa vanhemmista on pahasti jäljessä lapsistaan tietokoneen käytössä, kertoo Microsoft Oy:n tietoturvajohtaja Kimmo Bergius.

Bergius painottaa, että on kuitenkin vanhempien velvollisuus huolehtia lastensa turvallisesta kasvuympäristöstä täysi-ikäisyyteen saakka - ja tämä kattaa myös internetin.

Vanhempien jälkeen toiseksi yleisimmin suomalaisnuoret pyytäisivät apua vaaratilanteisiin ystäviltään.

Suomalaisnuoret vailla vanhempien nettikontrollia

Myös suomalaisnuorten rajat netinkäytössä ovat höllemmällä kuin monessa muussa maassa. Vain kahdeksan prosenttia suomalaisnuorista kertoo, että heidän netinkäytölleen on asetettu tiukat rajat.

Esimerkiksi Norjassa vastaava luku on 28 prosenttia ja Espanjassa 21 prosenttia.

Suomalaisista jopa 44 prosenttia kertoo, että vanhemmat eivät puutu heidän internetinkäyttöönsä lainkaan. Bergius rohkaisee vanhempia tarttumaan tietokoneen haasteisiin:

- Vanhemmilla pitää olla kontrolli siitä, mitä tietokoneella tehdään, ja vain heillä on oikeudet sen hallintaan. Vanhempien ei ikinä tulisi antaa esimerkiksi omaa pääkäyttäjän salasanaansa lapsilleen.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.