Mainos

Nuorelle kolmikolle tuomiot vanhuksen törkeästä ryöstöstä ja pahoinpitelystä – työnsivät vavan uhrin peräaukkoon

Pirkanmaan käräjäoikeus tuomitsi nuoria miehiä vakavista väkivaltarikoksista Sastamalassa. Tuomion mukaan joukko tunkeutui 73-vuotiaan uhrin kotiin, ryösti sekä pahoinpiteli hänet. 

Päätekijä tuomittiin muun muassa törkeästä kotirauhan rikkomisesta, törkeästä ryöstöstä ja törkeästä pahoinpitelystä. Kaksi alaikäistä katsottiin törkeässä ryöstössä ja törkeässä pahoinpitelyssä avunantajiksi. Heidät tuomittiin nuorina henkilöinä. 

Törkeässä pahoinpitelyssä muun muassa työnnettiin vapa uhrin peräaukkoon, mitä oikeus kuitenkaan ei pitänyt raiskauksena. 

– Ehdotukselle virvelinvavan peräaukkoon työntämisestä on naureskeltu, ja sitä on pidetty jossain määrin nolona ja toteutuessaan ällöttävänä ja hävettävänä. Siitäkään huolimatta tunkeutumiselle ei todistelun valossa näytä olleen mitään seksuaalista tavoitetta, vaan funktio on ollut vastaajan vahingoittamisessa, oikeus perustelee. 

Oikeus piti tekoa kuitenkin julmana ja törkeänä. 

– Tekotapaan sisältyvä julmuus ilmenee puolustuskyvyttömän iäkkään uhrin kampeamisessa lattialle. Lisäksi tekotapa on ollut ihmisarvoa alentava ja nöyryyttävä ja siten myös kokonaisuutena arvostellen törkeä. 

Yksi alaikäinenkin vankilaan

Tuomituista kaksi on 17-vuotiaita. Heistä yksi tuomittiin kahden vuoden ja viiden kuukauden ehdottomaan vankeuteen. Hänen syykseen luettiin lisäksi ryöstö ja kaksi pahoinpitelyä. Toinen alaikäinen tuomittiin vain 73-vuotiaaseen kohdistuneista rikoksista vuoden ja kymmenen kuukauden ehdolliseen vankeuteen. 

STT ei julkaise alaikäisten tuomittujen nimiä. 

Kolmas tuomittu on jo täysi-ikäinen. Robert Rainer Svart, 18, tuomittiin neljäksi vuodeksi ja kuukaudeksi vankeuteen. Hänen syykseen luettiin 73-vuotiaaseen kohdistuneiden rikosten lisäksi ryöstö, pahoinpitely ja lievä petos. 

Kolmikko tuomittiin lisäksi maksamaan 73-vuotiaalle vajaat 14000 euroa korvauksia.   

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.