Mies murhasi kolmen lapsensa äidin kymmenillä puukoniskuilla – oikeus: Tekoon liittyi kunniamurhan piirteitä

Nummelan murhakäräjät alkoivat: näin syytetty reagoi oikeussalissa 2:14
Näin murhasta tuomion saanut mies reagoi oikeussalissa.

Vihdin Nummelassa viime toukokuun alussa tapahtuneesta henkirikoksesta annettiin elinkautinen murhatuomio.

Tapauksessa mies tappoi vaimonsa yhtensä 78 teräaseen iskulla. Lyönnit ja viillot kohdistuivat uhrin pään, kaulan, selän, rinnan ja yläraajojen aluelle. Uhrin ja tekijän lapset todistivat osan äitiinsä kohdistunesta väkivallasta.

Nainen oli aikonut muuttaa turvakotiin

Oikeudessa puitiin muun muassa sitä, onko teko murha. Oikeus katsoi teon täyttävän murhan kriteeristön.

Yksi perusteista oli teon vakaa harkinta. Teon aikana eräs todistaja saapui asunnolle ja asunnon ovella kysynyt missä uhri on. Mies oli todennut tämän olevan kuollut, jolloin uhri oli alkanut huutaa todistajan nimeä asunnossa. Silloin mies oli sulkenut asunnon oven ja vienyt surmatyön loppuun tai vähintään varmistanut, ettei uhri saanut ajoissa apua.

Miehen todettiin oikeudessa olleen väkivaltainen vaimoaan kohtaan lähes koko Suomessa asumisen ajan ja esittäneen tälle tappouhkauksia. Henkirikoksen motiivi oli oikeuden mukan se, että miehen vaimo oli tukeutunut viranomaisiin perheen asioissa, mukaan lukien itseensä kohdistuneen väkivallan selvittelyssä. Motiivina oli myös naisen pyrkimys jättää miehensä. Teko tapahtui kyseisenä päivänä, koska nainen oli silloin päättänyt muuttaa turvakotiin. Paikalle oli jo tilattu taksi naisen muuttoa varten.

Oikeuden mukaan mies oli pakottanut vaimonsa aiemmin Irakiin saadakseen tämän sukulaistensa tappamaksi. Naista ei matkalla kuitenkaan surmattu. Oikeuden mukaan tämä kertoo miehen jo aikaisemmasta surmaamistarkoituksesta.

– Tieto Irakin matkan tarkoituksesta ja ylipäätänsä se, että vastaajan on selvitetty toistuvasti todenneen vaimon olleen huono nainen osoittaa tekoon liittyvän niin kutsutun kunniaväkivallan piirteitä, tuomiossa kerrotaan.

Kymmenien tuhansien korvaukset lapsille

Vuonna 1985 syntynyt Nasiir Kaamel Abed Al-Dojeili tuomitiin elinkautiseen vankeuteen murhasta.

Hänet määrättiin maksamaan uhrin omaisille, eli kolmelle lapsilleen kullekin 15 000 euroa kärsimyskorvauksia.

Kolmen lapsen isää syytetään vaimonsa murhasta Nummelassa – MTV seuraa käräjiä 2:32
MTV Uutiset seurasi Nummelan murhakäräjiä.

Lue myös:

    Uusimmat