Noutopitsaa ja vuotava katto – tällaisia ovat ministereiden rakkaustarinat

MTV kokosi tuoreiden ministereiden perhetaustoja yhteen.

Rakkaus roihuaa myös eduskunnassa. Menestyneiden poliitikkojen taustalta löytyy usein rakastava perhe, joka tukee silloinkin, kun paineet työssä ovat kovia. MTV.fi kokosi yhteen tuoreiden ministereiden mielenkiintoisimmat rakkaustarinat.


Pääministeri Juha Sipilä (kesk)

Keskustan puoluejohtaja Juha Sipilä on pitänyt vaimonsa, kasvatustieteen maisteri Minna-Maaria Sipilän kanssa yhtä teini-iästä asti. 

Juha Sipilä - Keskustan puheenjohtajan henkilökuva -kirjassa (Minerva Kustannus) käydään Sipilän poliittisen uran lisäksi läpi myös hänen yksityiselämäänsä. 

16-vuotias Juha Sipilä ja 17-vuotias Minna-Maaria Juntunen tapasivat vuonna 1977 Rauhan Sanan järjestämällä kesäleirillä Kalajoella. Leirin tyttöjen mökin katto vuoti, joten Juha oli tarjonnut omaa patjaansa Minna-Maarialle. Patjan lainauksesta alkanut suhde kehittyi yhteiseen arvopohjaan nojaten, ja Sipilöiden häitä juhlittiin Oulussa vuonna 1981.

Perheeseen syntyi esikoispoika Mikko kaksi vuotta myöhemmin, vuonna 1983. Mikon jälkeen perheen koko kasvoi vielä Timolla (1984), Juholla (1987), Hanna-Maarialla (1989) ja Tuomolla (1993). Viiden lapsen lisäksi Sipilöillä on kuusi lastenlasta. Alkuvuodesta perhettä kohtasi suuri suru kun heidän nuorin poikansa Tuomo menehtyi leikkauskomplikaatioihin.


Elinkeinoministeri Olli Rehn (kesk)

Keskustan kansanedustaja, EU-komissaarina Brysselissä pitkään työskennellyt Olli Rehn teki vaaleissa paluun eduskuntaan, ja sai heti myös ministerin paikan. 

Olli Rehn on naimisissa Merja Rehnin kanssa. Parilla on yksi lapsi, vuonna 1998 syntynyt tytär Silva.  Perhe asui kymmenen vuotta Brysselissä Olli Rehnin työkomennuksen aikana.

Merja Rehn antoi vuonna 2010 Eeva-lehdelle haastattelun, jossa kuvaili muun muassa sitä, millaista on jättää oma työnsä ja muuttaa puolison työn perässä ulkomaille. Hän jätti muuton takia työnsä maa- ja metsätalousministeriön viestintäosastolla.

Merja Rehn kertoo Eevan jutussa rakastuneensa miehessään hänen urheilullisuuteensa.

– Iloiset silmät ja jalkapalloilijan reidet tekivät vaikutuksen. Olli käyttää usein puheissaan jalkapallotermejä ja lainaa Tuntematonta sotilasta. Jalkapallo, poliittinen historia ja rock ja jazz kuuluvat hänen intohimoihinsa, ja olen onnellinen siitä, että minäkin olen yksi hänen intohimojensa kohteista.


Liikenne- ja viestintäministeri  Anne Berner (kesk)

Liikenne- ja viestintäministeriksi nousi keskustan kansanedustaja Anne Berner. Berner on ollut viime aikoina julkisuudessa myös Uusi Lastensairaala -keräyksen vetäjänä.

Bernerillä ja hänen aviomiehellään on kolme jo täysi-ikäistä poikaa.

– En varmaan koskaan ole ollut se perinteisessä mielessä äidillinen äitihahmo – olen tehnyt paljon töitä ja jatkanut yrityksen johtamista äidiksi tultuanikin. Silti tiedän, että pojilleni on aina välittynyt minun ehdoton rakkauteni heitä kohtaan ja se, että olen aina heidän tavoitettavissaan ja heidän tukenaan, Berner kertoo kotisivuillaan.


Perhe- ja perusturvaministeri Juha Rehula sekä Annika Saarikko

 

Keskustan Juha Rehula on ensin kaksi vuotta perhe- ja perusturvaministerinä, minkä jälkeen hänen tilalleen tulee Annika Saarikko. Rehula on pitkän linjan kansanedustaja.

Rehula on naimisissa ja perheeseen kuuluu kaksi lasta. Rehulan kiinnostuksenkohteisiin kuuluvat curling ja ravit.

Rehula kertoo kotisivuillaan tavanneensa vaimonsa aikoinaan Lahden kauppaopistossa.

– Avioliitto ja arki kahden lapsen kanssa luovat puitteet arjelle silloin, kun vaihdan solmion ja puvun verkkareihin, Rehula toteaa sivujensa esittelytekstissä.

Keskustan Annika Saarikko on naimisissa oleva yhden lapsen äiti. Saarikko avioitui myös politiikassa mukana olevan Erkki Papusen kanssa helmikuussa 2014.

– Mieheni on koulutukseltaan lakimies. Lokakuussa 2014 meille syntyi poikavauva Aarni, joka on tuonut elämään paljon uutta ja ihmeellistä. Pikkumies on eloisa ja valoisa tapaus, Annika kirjoittaa kotisivuillaan.


Valtiovarainministeri Alexander Stubb (kok)

Valtiovarainministeri Alexander Stubb on naimisissa brittiläisen juristin Suzanne Innes-Stubbin kanssa.

Pariskunta rakastui belgialaisessa yliopistossa vuonna 1994. Stubbin isä Göran Stubb on muistellut Ilta-Sanomien haastattelussa, miten Alexander kertoi isälleen ihastuksestaan.

– Alex soitti että faija, täällä on helkkarin kiva englantilainen tyttö, mutta se hengaa toisen kanssa. Kaksi viikkoa myöhemmin hän soitti taas ja kysyi, muistanko hänen kertomastaan tytöstä. Että tytön nimi on Suzanne ja nyt me hengaamme yhdessä, isä-Stubb muistelee lehdelle.

Kahden lapsen isä ei juuri puhu yksityiselämästään, mutta noin kymmenen vuotta sitten hän kertoi Ilta-Sanomien haastattelussa rakastuneensa Suzanneen heti ensisilmäyksellä. 

 

Ulko- ja eurooppaministeri Timo Soini (ps)

Perussuomalaisten puheenjohtaja Timo Soini on ollut naimisissa Tiina-vaimonsa kanssa vuodesta 1996. Pari avioitui Pyhän Henrikin katedraalissa Helsingissä. Iltalehden mukaan pari tapasi vuonna 1993 ja kihlautui kaksi vuotta myöhemmin.

Heidät yhdisti tuttavapariskunta, joka oli pyytänyt molempia kummeiksi lapselleen.

– Kävimme raveissa, ostimme noutopizzan ja katsoimme yhdessä telkkarista Kova laki -sarjaa, Soini on kuvannut parin alkutaivalta vuonna 2008 ilmestyneessä Maisterisjätkä-kirjassaan.

Parille syntyi Toivo-poika syntyi vuonna 1997 ja Silja-tytär vuonna 1999. Tiina Soini on koulutukseltaan psykiatrian erikoislääkäri.


Ulkomaankauppa- ja kehitysministeri Lenita Toivakka (kok)

Mikkeliläinen Lenita Toivakka, 53, on koulutukseltaan kauppatieteiden maisteri. Opintojen ääreltä löytyi elämään myös rakkaus: Jukka Toivakka, jonka kanssa Lenita on pitänyt yhtä jo yli kolmekymmentä vuotta.

Ministeri kertoo vuonna 1984 tapahtuneesta ensikohtaamisesta verkkosivuillaan.

– Opiskelin jo kolmatta vuotta Helsingin kauppakorkeakoulussa. Rahoittaakseni opintojani otin opintolainaa ja tein kovasti töitä. Pyrin myös Finnairin matkustamopalvelukurssille ja valmistuin lentoemännäksi. Opiskelijajuhlissa kiinnitin huomiota mikkeliläiseen urheilijanuorukaiseen Jukka Toivakkaan.

Pariskunta avioitui vuonna 1987. Ensimmäisen tyttärensä he toivottivat tervetulleeksi perheeseensä vuotta myöhemmin.


Puolustusministeri Jussi Niinistö (ps)

Filosofian tohtori Jussi Niinistö on 44-vuotias nurmijärveläinen. Vuodesta 2011 Niinistö on toiminut kansanedustajana ja eduskunnan puolustusvaliokunnan puheenjohtajana.

Niinistön yli kahdenkymmenen vuoden liitto päättyi eroon viime vuonna. Nykyisin hän seurustelee toimittaja Leena Sharman kanssa.

Lue myös:

    Uusimmat