Nosta vireystasoasi ja jaksat paremmin!

Pidä huolta elimistöstäsi ikävuosien karttuessa. Huolehdi riittävästä ubikinolin saannista ja huomaat vireystasosi nousevan.

Koentsyymi Q10 esiintyy ubikinoni- ja ubikinolimuodossa. Se on rasvaliukoinen, vitamiinin kaltainen aine, jota on elimistömme jokaisessa solussa. Koentsyymi Q10 on keskeinen koentsyymi solujen energiatuotantokeskuksissa tapahtuvassa adenosiinitrifosfaatin muodostuksessa vaikuttaen suoraan solujen energian tuotantoon.

Se toimii antioksidanttina, joka vaikuttaa yleisesti vapaiden happiradikaalien haittoja torjuen haitallisia hapettumisreaktioita ja hidastaa solujen ikääntymistä.

Parhaimmat koentsyymi Q10 -lähteet ravinnossa ovat liha ja kala, mutta elimistö tuottaa sitä myös itse.

Ikääntyessä koentsyymi Q10 -pitoisuus elimistössä kuitenkin laskee tasaisesti. Pitoisuudet ovat suurimmillaan noin 20 vuoden iässä, jolloin kasvu ja energiantuotanto ovat voimakasta. Tämän jälkeen koentsyymi Q10 -taso alkaa vähetä niin, että 40-vuotiaalla se on vain noin puolet 20-vuotiaan pitoisuudesta.

Energiantuotannon olennainen aine

Koentsyymi Q10 on olennainen aine solujen energiantuotannossa. Sitä tarvitaan, kun ravinnon hiilihydraateista ja rasvoista tehdään kemiallista energiaa solun mitokondrioissa. Mitokondrioita – ja näin ollen koentsyymi Q10:tä – on eniten niissä elimissä, joissa energiantarve on suurinta kuten sydämessä, maksassa, aivoissa ja lihaksissa. Erityisesti sydämen toiminnalle koentsyymi Q10:llä on suuri merkitys, koska sydänlihas käyttää paljon energiaa.

Kolesterolilääkityksenä käytettävät statiinit vaikuttavat alentavasti elimistön koentsyymi Q10 -tasoon. Ubikinoli-ravintolisällä voidaan tukea koentsyymi Q10 -saantia lääkityksen aikana. Ubikinoli on ubikinonin aktiivimuoto ja siten nämä molemmat aineet ovat samaa koentsyymi Q10:tä eri muodoissa.

Koska koentsyymi Q10 on antioksidantti vapaiden happiradikaalien haittoja torjuen, se estää myös haitallisen LDL-kolesterolin hapettumista. Se toimii myös antioksidanttina hidastaen ikääntymistä jasekä suojaa elimistöä statiinilääkkeiden haitoilta.

Täydennä ruokavaliotasi ubikinoli-ravintolisällä

Elimistössämme koentsyymi Q10 esiintyy yli 90-prosenttisesti ubikinolina. Ravintolisästä ubikinoli imeytyy helposti ja on heti sellaisenaan solujen käytössä energian tuotantoon ja antioksidanttisuojaksi ilman, että entsyymien toimintaa tarvitaan muuntamaan sitä aktiivimuotoon.

Ubikinolia saat esimerkiksi Ubicaps Ubiquinol -kapseleista. Ubicaps Ubiquinol -ravintolisän vuorokausiannos sisältää 50 mg ubikinolia.

Kehon kyky valmistaa ubikinonia ja muuttaa sitä aktiivimuotoon pelkistyneeksi ubikinoliksi heikentyvät iän myötä. Ubikinolista hyötyvät ikääntyvien lisäksi kaikki väsyneet, toipilaat ja muut, jotka eivät pysty hyödyntämään ubikinonia esimerkiksi heikentyneen imeytymisen tai entsyymitoiminnan vuoksi. Lisäksi ubikinolia suositellaan urheilijoille ja tupakoiville sekä statiinilääkkeitä käyttäville henkilöille.

Ubikinolin vaikutuksen voi huomata vireystason nousuna.

Ubicaps – koentsyymi Q10 aktiivimuodossaan

Ubikinoni ja ubikinoli ovat koentsyymi Q10:n eri muotoja. Ubikinoli on aktiivimuoto eli se on sellaisenaan elimistön heti käytettävissä. Ubikinoni sen sijaan täytyy ensin muuntaa elimistössä ubikinoliksi, jotta sitä voidaan tehokkaasti hyödyntää. Elimistön koentsyymi Q10 esiintyykin yli 90-prosenttisesti aktiivisessa muodossaan eli ubikinolina.

Ubicaps-kapseleiden aktiiviaine, patenttisuojattu Kaneka QH -ubikinoli imeytyy hyvin, ja on heti elimistön käytettävissä.

Ubicaps Ubiquinol -ravintolisän vuorokausiannos sisältää Kaneka QH-ubikinolia 50 mg, mikä vastaa 100 mg ubikinonia.

Annostus: 1 kapseli päivässä runsaan nesteen kera

Laktoositon, hiivaton, makeuttamaton ja gluteeniton ravintolisä.

Pakkaus: 40 kapselia

MTV3/Helmi

Kuvat: Shutterstock ja Hankintatukku

Artikkelin tarjoaa:Hankintatukku

Artikkelin tarjoaa:Hankintatukku

Lue myös

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja