Mainos

Norvestia kiinnostunut Amerista

Kuhina Amerin ympärillä jatkuu. Eilen sijoitusyhtiö Norvestia ilmoitti pörssi sulkeutumisen jälkeen olevansa kiinnostunut ottamaan pääomistajan vastuun Amerissa. Äänivaltaiset K-osakkaat ovat kuitenkin jo luvanneet myydä enemmistön yhtiöstä brittisijoittaja lordi Moynelle.

Amerin viime viikolla kokoontunut yhtiökokous yllättyi pahan kerran kun äänivaltaiset K-osakkaat kertoivat vihdoin löytäneensä Amer-osakkeilleen ostajan.

Brittiläisen panimosuku Guinnesin jäsen sijoittaja lordi Moyne oli tarjonnut neljälle pääomistajalle 300 miljoonaa markkaa, joilla brittisijoittaja saisi haltuunsa vajaat 60 prosenttia Amerin äänivallasta.

Eilen mutkikkaaseen omistusjärjestelyyn tuli uusi käänne, kun sijoitusyhtiö Norvestia eli entinen SYP-invest ilmoitti pörssitiedotteella olevansa myös kiinnostunut Amerista. Norvestian toimitusjohtaja Timo Löyttyniemi ehdottaa, että joku nykyisistä K-osakkaista jäisi Amerin omistajaksi yhdessä Norvestian kanssa.

Se edellyttäisi, että Amerin hallintoneuvosto päättäisi lunastaa lordi Moynelle jo luvatut osakkeet. Tulipa Amerin uudeksi isännäksi kuka tahansa, on tällä kova urakka edessä. Amer ui yhä tappiolla ja yhtiön päämerkin Wilsonin imagossa on vielä paljon kiillottamista.
(MTV3/Maija Lehmusvirta)

Huom! Uusi StreamWorks ohjelma valitsee nopeuden automaattisesti internetyhteytesi mukaan.

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.