Mainos

Norminpurkutalkoot etenevät: Hääpaikalle ohjaaviin kyltteihin ei tarvita jatkossa lupaa

Jatkossa hääpaikalle opastaviin tilapäisiin tievarsikyltteihin ei tarvita enää lupaa, vaan kyltit saa pystyttää ilmoituksella. Kyltit saavat myös olla nuolen muotoisia, mikä on tähän asti ollut kiellettyä.

Liikenne- ja viestintävaliokunta hyväksyi torstaina 26. toukokuuta mietinnön koskien maantielain ja ratalain muuttamista. Kokoomuksen eduskuntaryhmän varapuheenjohtaja Outi Mäkelä iloitsee norminpurun etenemisestä.

– Nykyinen kylttien lupamenettely on ollut hankala esimerkiksi suunnistusseurojen kannalta. Jatkossa kyltteihin ei enää tarvita erillistä lupaa, vaan byrokratiasta selvitään pelkällä ilmoituksella. Käytännöstä luopuminen tulee helpottamaan esimerkiksi urheilu- ja vapaa-ajantapahtumien järjestämistä, Mäkelä sanoo tiedotteessa.

Lakiesityksessä tilapäisten kyltti-ilmoitusten sääntelyä kevennetään merkittävästi. Tilapäisen ilmoituksen saa asettaa kokous-, tiedotus-, huvi-, hää- tai muuta niihin rinnastettavaa tilaisuutta taikka muuta yhteiskunnallista, poliittista tai muuta aatteellista tilaisuutta varten.

Ilmoituksiin voi jatkossa, aikaisemman kiellon sijaan, laittaa myös nuolia ja muita opastavia elementtejä.

Aikaisemmin suunnistuseurojen käyttämiin iltarastien opastekyltteihin tai häätilaisuuksiin on pitänyt pyytää maksullinen lupa. 

Mainos

Lisää aiheesta

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.