Mainos

Norjan vastaanottokeskuksista katoaa tuhansia vuosittain

Poliisi uskoo, että suuri osa kadonneista on jäänyt salaa Norjaan. Osan taas epäillään paenneen toiseen maahan hakemaan turvapaikkaa.

Neljän viime vuoden aikana yli 20 000 turvapaikanhakijaa on kadonnut vastaanottokeskuksista Norjassa, ilmenee Norjan ulkomaalaisviraston tilastoista. Asiasta kertoo sanomalehti Dagsavisen.

Vuonna 2002 Norjan poliisi ilmoitti, että 4 000 henkilöä oleskelee Oslossa laittomasti. Sen jälkeen kaikkiaan 20 530 ihmistä on kadonnut vastaanottokeskuksista.

Ulkomaalaisviraston osastopäällikön Paula Tolosen mukaan suurimman osan uskotaan matkustaneen takaisin kotimaahansa tai kolmanteen maahan hakeakseen turvapaikkaa sieltä. Poliisi taas uskoo huomattavan osan jääneen Norjaan.

- Ei ole mahdollista, että noin moni katoaa juuri ennen kuin he saavat kieltävän päätöksen. On syytä uskoa, että huomattava määrä asuu täällä "maan alla". Tämä on sekä yhteiskunnallinen että turvallisuusongelma, sanoi Arne Jörgen Olafsen poliisin ulkomaalaisyksiköstä.

Tämän vuoden aikana ulkomaalaisvirasto on tehnyt yli 1 000 päätöstä karkotuksista. Norjan poliisi on karkottanut yli 300 henkilöä maasta.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.